“Onthoofd en verbrand lichaam is dat van vermiste Luikenaar (44)”

De politie verspreidde op 3 juli het opsporingsbericht van de vermiste Ilyas Kösker (44) en gebruikte deze foto.
Federale Politie De politie verspreidde op 3 juli het opsporingsbericht van de vermiste Ilyas Kösker (44) en gebruikte deze foto.
Het onthoofde en verbrande mannenlichaam dat donderdagavond is gevonden in de bossen rond het dorpje Amonines (provincie Luxemburg) is mogelijk geïdentificeerd. Het gaat “zeer waarschijnlijk” om Ilyas Kösker, een 44-jarige Luikenaar die sinds eind juni wordt vermist, zo schrijft de krant La Meuse een woordvoerster van het Luikse parket citerend.

Het Disaster Victim Identification Team (DVI) kwam gisteren ter plaatse voor forensisch onderzoek. Het lichaam bevond zich “in erg ontdane staat”. Het zat verborgen onder aarde. Toch zouden er genoeg aanwijzingen zijn gevonden om de identiteit te achterhalen. Volgens de woordvoerster heeft de onderzoeksrechter gevraagd om verdere DNA-analyse op de menselijke resten uit te voeren.

La Meuse schrijft dat Kösker op 28 juni thuis in Luik vertrok om zijn auto, een zwarte Volkswagen Golf te verkopen. Hij werd later als vermist opgegeven.

Een door de krant geciteerde bron zegt dat de ontdekking gelinkt is aan een “afrekening in het milieu”. Het lichaam zou ontdekt zijn na de arrestatie van een of meer personen met banden in de criminaliteit. 

Het lichaam werd donderdagavond aangetroffen in het dorp Amonines (provincie Luxemburg).
Bing Maps Het lichaam werd donderdagavond aangetroffen in het dorp Amonines (provincie Luxemburg).2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Angelo Cabooter

    Waar is het bewijs dat hij bekend was in een criminele organisatie???? Hij wou enkel zijn auto verkopen. Veel kans dat de zogenaamde koper van een criminele organisatie was, en hem heeft vermoord om de auto te kunnen stelen.

  • Nathalie Lambregt

    Waarschijnlijk een afrekening binnen het milieu, zegt het artikel..... Pffff wat een stelletjes barbaren zeg. Wat een vreselijke manier om aan je einde te komen. ALS het zo was, wat heeft die mens dan voor vreselijks uitgevreten om zo'n straf te krijgen? Was het dan zo de moeite waard voor de vermoedelijke dader(s) en/of opdrachtgever(s) ???