“Nu zwijg ik niet meer: mijn dochter werd opnieuw in elkaar geslagen door haar vriend”

Emilie werd zwaar toegetakeld.
Facebook Emilie werd zwaar toegetakeld.
Bont en blauw geslagen, met gebroken tanden en een zware oogbreuk erbovenop: een negentienjarig meisje heeft in het Henegouwse dorp Morlanwelz-Mariemont klacht ingediend nadat ze zwaar toegetakeld werd door haar vriend. Volgens de moeder van het slachtoffer is de dader Florian Di Rupo, een achterneef van PS-politicus Elio Di Rupo. De politie bevestigt dat de verdachte aangehouden werd.

Emilie sprong deze ochtend naar verluidt uit het raam van het huis van Florian om aan het geweld te ontsnappen. Voor haar moeder Sylvie is de maat vol. Ze plaatste foto’s van de mishandeling online en wijst met een beschuldigende vinger naar Florian. “Hij heeft haar nu voor een tweede keer in elkaar geslagen. Ze is in haar bh naar buiten moeten vluchten. Deze keer heeft de politie toch gereageerd, ze ligt nu in het ziekenhuis. Maar ik ga niet langer zwijgen of me laten doen”, klinkt het.

Half januari trok Sylvie al eens aan de alarmbel. Ze zette toen ook foto’s van de verwondingen van haar dochter online, maar haalde die later weer weg. “Mijn dochter wilde niet dat ik er openlijk over praatte en ik werd ook zelf bedreigd”, klinkt het bij ‘La Dernière Heure’. Deze keer heeft de dochter naar verluidt wel toestemming gegeven om haar verhaal te delen.

Twee vrienden van Florian Di Rupo stierven in het zware ongeval.
Facebook Twee vrienden van Florian Di Rupo stierven in het zware ongeval.

Geen onbekende
Florian Di Rupo is geen onbekende voor het gerecht. In mei 2015 reed hij aan hoge snelheid door een rood licht, met desastreuze gevolgen. Twee van zijn vrienden zouden de zware klap tegen een bestelwagen niet overleven. Florian kreeg uiteindelijk een boete van 3.000 euro en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. Hij mocht ook een half jaar niet meer rijden. Aan de burgerlijke partijen moest hij 12.500 euro uitbetalen.

Eerder was Florian ook al veroordeeld wegens overdreven snelheid. Voor zijn aandeel in een afranseling in Waterloo moest hij 300 uur gemeenschapswerk verrichten.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Veroordeel elke vorm van familiegeweld”
De vader van Florian reageert stomverbaasd. “Eerst en vooral wil ik duidelijk stellen dat een vrouw nooit geslagen mag worden. Ik veroordeel elke vorm van familiegeweld”, aldus David.

De man heeft sinds de ondervraging nog geen contact gehad met zijn zoon. “Emilie was gisteravond vertrokken en deze ochtend teruggekeerd. Op vakantie is ook alles prima verlopen. Maar er moet dan toch een ruzie ontstaan zijn.”

Volgen David heeft zijn zoon helemaal niets te maken met de geweldpleging van twee weken geleden. “Emilie heeft toen zelf gezegd dat het een vrouw was die haar geslagen heeft. Ik zou trouwens zelf ook een klacht willen indienen. Een van haar familieleden heeft mij met de dood bedreigd, dat kan ik bewijzen met berichtjes.”
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Guy Brynaert

  Mocht mijn schoonzeuneke mijn dochter iets aandoen, dan mag hij aan de andere kant van de wereld zich in het kleinste holleke gaan verstoppen... Dan haal ik hem er nog uit

 • Peke Stoemp

  Steek die eens een paar maand in den bak tussen de zware jongens... Hij zal dat niet veel meer doen in zijn leven.

 • Carlos De Taeye

  En nu alles opentrekken om het in de doofpot te krijgen?

 • Ellen Debord

  Dit is al de 2de keer. Zo ver had het zelfs niet mogen komen. Waarom de 1ste keer niet boeltje gepakt.

 • Ariane Gekiere

  Als moeder uw dochter zo zien doet enorm veel pijn ...t is uw eigen vlees en bloed dat ze mishandelen.ik zou ook zo reageren ...tmag zelfs een neef van den 1ste minister zijn kzou hem ook niet sparen.dus nu te hopen dat uw dochter niet terug gaat naar dat stuk vuil..ie is het niet waard .. spijtig voor het volgend lief want zo n gasten stoppen niet .