"Nog liever in auto slapen dan huis huren zonder hond"

Andy Bouckenhove leeft met zijn hond Killaz in de wagen.
Florian Van Eenoo/photonews Andy Bouckenhove leeft met zijn hond Killaz in de wagen.
Andy Bouckenhove (35) uit Poperinge leeft al sinds eind december in zijn wagen, samen met zijn hond 'Killaz'. De man krijgt immers geen huurhuis waar hij samen met zijn trouwe viervoeter kan verblijven. "Ik slaap nog liever in mijn auto dan in een huis zonder mijn hond", stelt Andy.

Al sinds 24 december vorig jaar leeft de 35-jarige Andy Bouckenhove uit Poperinge in zijn wagen. Niet omdat de man arm is of iets mispeuterd heeft, maar enkel en alleen omdat hij nergens een huis kan huren samen met zijn hond Killaz. "Ik slaap nog liever in mijn wagen dan dat ik mijn hond moet wegdoen", doet Andy het verhaal.

De problemen begonnen toen zijn relatie met zijn vriendin na 11 jaar op de klippen liep en zijn huis werd verkocht. "Het kantoor zou mij na de verkoop aan een huurhuis helpen maar uiteindelijk bleek dat niet te lukken. De meeste mensen willen immers niet verhuren aan mij omdat ik een hond heb." Daarom slaapt Andy sinds 24 december in zijn Citroën samen met zijn trouwe viervoeter Killaz. "Ik slaap samen met hem onder een dekentje op de zetels die ik allemaal plat leg. Met een gasvuurtje kan ik dingen opwarmen en naar het toilet kan ik op het openbaar kerkhof", vertelt Andy die ook aanbiedingen krijgt om bij vrienden te blijven. "Maar ik ben liever alleen dan hen ten last te zijn en me als het vijfde wiel aan de wagen te voelen. Bovendien heb ik eigenlijk helemaal niks te kort. Arm ben ik niet en ik heb helemaal geen schulden of een strafblad. Ik kan zeker ook mijn plan trekken. Als ik af en toe ga eten bij vrienden dan betaal ik de ingrediënten en kook ik. Daar sta ik op."

Maar hoe lang kan de man het volhouden om in zijn wagen te overnachten? "Dat is inderdaad een goede vraag. Maar ik merk dat mensen achter me staan. Bovendien zijn het eigenlijk illegale praktijken die de immokantoren hanteren in verband met huisdieren. Het is echt iets principieel: als ik er niet kan blijven met mijn hond, dan blijf ik er niet. Sommige mensen zeggen me ook dat ik moet verzwijgen dat ik een hond heb, maar dat doe ik niet. Ik wil niet gaan liegen vanaf de eerste dag."

Ondertussen kreeg de man wel al veel reacties van mensen waar hij eventueel een huisje kan huren met zijn hond. "Ik krijg reacties vanuit Antwerpen, Limburg en zelfs vanuit Nederland, maar vanuit West-Vlaanderen heb ik nog niks gehoord. Ik wil in Poperinge gewoon de kans krijgen om een huis te huren waar ik mijn zinnen op heb gezet mét mijn hond" Wie Andy kan helpen aan een huurhuis waar hij samen met hond Killaz kan verblijven, kan de man contacteren op het nummer 0477/61.78.89.

Florian Van Eenoo/photonews