"Nog dit voorjaar opmaak ruimtelijk plan van mogelijke locatie Brugs stadion"

In afwachting van een compleet nieuwe voetbaltempel, wordt een nieuwe grasmat aangelegd in het Brugse Jan Breydelstadion.
Photo News In afwachting van een compleet nieuwe voetbaltempel, wordt een nieuwe grasmat aangelegd in het Brugse Jan Breydelstadion.
Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege wil dit voorjaar de procedure rond het gewestelijk uitvoeringsplan van het regionaalstedelijk gebied Brugge opstarten. Ook de ruimte waar het stadion van Club Brugge kan komen, namelijk langs de Blankenbergsesteenweg, zit hierin. Dat meldt Vlaams volksvertegenwoordiger Mercedes Van Volcem (Open Vld) die Schauvliege hierover bevroeg.

"Het einde van de plan-MER procedure voor de actualisatie van het regionaalstedelijk gebied Brugge is in zicht. Zodra de resultaten van het plan-MER gekend zijn, kan minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) de opmaak van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) opstarten", meldt Van Volcem, die 'verheugd' is met de ambitie van de minister.

De tijd dringt
"Het is dringend tijd om knopen door te hakken in dit dossier. Hopelijk is er straks duidelijkheid waar er ruimte is voor het nieuwe stadion van Club Brugge en de broodnodige bedrijventerreinen. We moeten straks de eerste steen te kunnen leggen, op welk gebied dat dan ook is", aldus Van Volcem.

Ondernemersorganisatie Voka wierp het onderwerp dinsdag nog op tafel, naar aanleiding van hun nieuwjaarsreceptie. "Er zijn in het MER-plan enkele scenario's opgenomen rond die site. We hopen dat het ontwerp waarbij het stadion in het zuiden komt, en waarbij de sportinfrastructuur aansluit bij een recreatiedomein, het haalt. Op die manier zou er zeker 60 ha bedrijventerrein bijkomen. Dat is broodnodig", herhaalde regioverantwoordelijke Barbara Geschier. Voka hoopt dat dit voorstel zal overgenomen worden in het nieuwe GRUP van de Vlaamse overheid.