“Niet Nederlands is belangrijkste taal voor N-VA, maar taal van grote geld”: Calvo haalt zwaar uit naar “Vlaams Belang light”

Photo News
Kristof Calvo (Groen) kwam deze middag zijn nieuwe boek ‘Leve Politiek’ voorstellen in VTM NIEUWS. Daarbij was hij bijzonder scherp voor N-VA, de grote boeman voor zijn partij Groen. “N-VA is de beste lobbyist voor een Franse multinational”, zegt Calvo. “Niet het Nederlands is de belangrijkste taal voor N-VA, maar de taal van het grote geld, ook als de betrokken personen Frans praten.”

Calvo is niet te spreken over de manier waarop N-VA de kernuitstap blokkeert. De Vlaams-nationalisten zijn daarmee de pleitbezorgers voor de Franse multinational Engie, zegt hij. Even onbegrijpelijk vindt Calvo de benoeming van Cédric Frère (de kleinzoon van Albert Frère) in de Nationale Bank, “Franstalig grootkapitaal” volgens hem.

De groene fractieleider gaat zelfs een stapje verder en insinueert dat N-VA zijn Vlaams-nationale roots in de taalstrijd verloochent. “Niet het Nederlands is de belangrijkste taal voor N-VA, maar de taal van het grote geld, ook als de betrokken personen Frans praten.”

Vlaams Belang light

Calvo bestempelt N-VA in zijn boek als ‘Vlaams Belang light’. “N-VA flirt steeds meer met extreemrechts”, zegt hij. “N-VA is aardig op weg om meer te realiseren van het 70 punten-plan van het Vlaams Blok dan van het eigen verkiezingsprogramma.” 

Zo bestelden N-VA-regeringsleden Johan Van Overtveldt en Theo Francken bij de Nationale Bank een studie over de economische impact van de migratie. Het uitvoeren van een studie in verband met de kosten- batenanalyse van de massale aanwezigheid van vreemdelingen in ons land stond in dat controversiële plan uit 1992 op de vijfde plaats, bracht Calvo in herinnering.
567 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • danny verbeeck

  Deze is nog groen achter zijn oren. Beseft niet eens dat ie reclame maakt voor vlaams belang i.p.v. groen . En groen; wat zouden jullie ons opdringen?? Het verleden zegt al genoeg.

 • Ronny Ooijen

  Erik Desloover,en zijn de laatste 7 jaren de pensioenen dan gestegen?Ja,maar dan enkel voor hen die minimaal 1900 euro ontvangen.De rijkere burgers dus.Zij die 1200 tot 1300 euro ontvangen houden dankzij die geweldige taxshift juist minder netto over. Roger Vanthillo,is Bart De Wever vies van de camera?Zelfs niet al bleitend.Heb je die dure leefloner al eens in het parlement zien werken?

 • Guy Van Becelaere

  Het enigste dat groen gedaan heeft is het cordon sanitaire uitgevonden om een democratische verkozen partij buiten spel te zetten, En Calvo uw voorzitster durft het woord Erdogan niet uit te spreken want zo bang is ze van hem en zeker om daar geen stemmen te verliezen liever uw eigen volk met de vinger wijzen en uit te schelden voor racisten

 • Lisette Theunis

  De vlag dekt de lading niet bij de N-VA, hierin heeft Calvo gelijk. Net zozeer als groen de lading al jaren niet meer dekt.

 • Tom Faes

  Mijnheer Vanden Berg denk jij nu echt dat de wever ( bewust met kleine letters voor een kleine man) wel ooit zijn handen gebruikt heeft . Met een beetje eerlijkheid moet je toegeven dat Calvo gelijk heeft ,maar das moeilijk voor een nva(er) hé ongelijk hebben , iets toegeven. Kijk maar eens in uw geldbeugel en je ziet het antwoord. Nooit meer de wever en nooit meer nva.