“Na Kucam nu ook agent gearresteerd in zaak van humanitaire visa”

Melikan Kucam.
n-va Melikan Kucam.
In de zaak van de handel rond humanitaire visa heeft het gerecht een politieagent gearresteerd. Hij zou -na de arrestatie van het Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam- bepaalde mensen getipt hebben dat er huiszoekingen op komst waren. Dat meldt ‘Het Nieuwsblad’. De man werkt naar verluidt voor de centrale diensten in Brussel. 

De zoektocht van het gerecht stopt dus niet bij Kucam. De N-VA’er werd vorige week aangehouden voor feiten van mensensmokkel, criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing. Hij zou 2.000 tot 10.000 euro ontvangen hebben om mensen uit conflictgebieden in Syrië, Irak en de buurlanden via een humanitair visum naar België te laten reizen. Kucam ontkent dat echter met klem.

“Mijn cliënt heeft nooit geld gevraagd, gekregen of afgeperst om namen op een lijst te zetten voor de aanvraag van humanitaire visa. Er zit momenteel ook geen enkel bewijs van betaling in het strafdossier”, zegt zijn advocaat Frank Coel.

Kucam ging intussen in beroep tegen de beslissing van de raadkamer om hem aan te houden. Binnen de dertien dagen zal duidelijk worden of hij nog achter de tralies moet blijven.
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerda Vetmuylle

  Visa is geen visum, sommigen kennen het verschil niet. Syrië ligt niet in Mechelen en Somers is Francken niet. Kucam is onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Francken is schuldig aan slecht beleid, hij spreekt zijn eigen politiek tegen door te werken in onderaanneming met tussenpersonen en allerhande organisaties, hij beslist welk geloof het goede is. Politiek incorrect.

 • Gilbert Vermeersch

  Visa en geld..Van Syrië tot Mechelen is een lange weg. Is T Francken verantwoordelijk? Afwachten. Zijn organisaties die christenen uit oorlogsgebied haalden onschuldig? Kucam schuldig, onderzoek loopt. Somers is wèl verantwoordelijk voor wat in zn stad gebeurd.

 • Guido neerinckx

  Er zit blijkbaar heel wat ruis op de zaak Francken/Kucam.Als zelfs een agent van het Belgisch politieapparaat tips begint te geven aan de Vlaamse nationalisten, dan is dit een ultiem bewijs dat NVA al volledig Belgisch is geworden.Het duo Francken/Kucam krijgt vermoedelijk bescherming van hogerhand (cfr.de centrale diensten).

 • Patrick Arnout

  Driemaal raden voor welke partij die politieagent stemt...

 • Frank Van den Bulck

  En BDW wast zijn handen in onschuld ? Maar ja, elke vorm van corruptie is hem dan ook niet vreemd. Heeft nog nooit enig mandaat aangegeven, loon van parlementaire en ga zo maar verder !!!