Exclusief voor abonnees

“Na een jaar begonnen de nachtmerries. Elke nacht weer herbeleef ik 22 maart”

Philippe Vandenberghe, de ‘engel van Zaventem’, leeft al anderhalve week op sapjes

Philippe Vandenberghe, IT’er op Brussels Airport, is sinds vorige week dinsdag in hongerstaking in de vertrekhal. ‘Men hanteert bij de verzekeringsmaatschappijen het DDD-principe: Denie and Delay until they Die.’
Illias Teirlinck Philippe Vandenberghe, IT’er op Brussels Airport, is sinds vorige week dinsdag in hongerstaking in de vertrekhal. ‘Men hanteert bij de verzekeringsmaatschappijen het DDD-principe: Denie and Delay until they Die.’
‘Het eerste jaar ging het. Toen begonnen de nachtmerries. Elke nacht weer herbeleef ik 22 maart.’ Philippe Vandenberghe was die ochtend in de vertrekhal in Zaventem een kwartier lang de enige burger die levens kon redden. Nu zit hij dag en nacht op de plek van de eerste explosie, op zijn veldbedje. Hij is al anderhalve week in hongerstaking ‘tot de regering haar beloften nakomt’.

Je weet natuurlijk niet hoe hij voorheen was, maar een zin uitspreken zonder zich te krabben, lijkt Philippe Vandenberghe (49) niet te lukken. Hij vist een brief van Ethias uit zijn stapel. Leest voor: “Gezien de feiten die ons zijn gemeld niet werden beschouwd als een arbeidsongeval is het voor ons niet mogelijk tussenbeide te komen.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philip Roosenbroeck

  de staat heeft al veel gedaan maar de burocratie erond zou beter moeten aangepakt worden

 • Dimitri Mostrey

  De Belgische Staat heeft het OOO principe. Onverantwoord. Onwillig. Ongevoelig. Nu nog hebben ze niets geleerd. Waarom? Omdat ze schuld treffen in nalatigheid. Hun voornaamste taak is het beschermen van de burgers.

 • Artuur Lemmens

  Een arbeidsongeval wordt je toegekend door je werkgever, niet door ethias !!!

 • Roger Sartet

  Brandweer was onmiddellijk ter plaatse 5 m en niet na 30 min zoals die zegt !

 • Linde Segaert

  EFT of emotional freedom techniques is een techniek die in de USA gebruikt wordt om oorlogsveteranen te helpen bij het verwerken van hun traumatiek. Zelfs met amper 4 sessies zijn er heel mooie resultaten waardoor die veteranen heen last meer hebben van hun symptomen. Ook in België zijn er best al wat EFTtherapeuten aan het werk. Niemand hoeft te blijven hangen in de traumatiek van het verleden.

Video