"N-VA draagt verpletterende verantwoordelijkheid door steeds twijfel te zaaien over kernuitstap"

Rob Beenders.
Photo News Rob Beenders.
"De N-VA draagt een verpletterende verantwoordelijkheid door steeds maar twijfel te zaaien over de sluiting van de kerncentrales." Dat vindt Rob Beenders, Vlaams parlementslid voor de sp.a, als reactie op de verklaringen van N-VA-voorzitter Bart De Wever. Die stelde gisteravond dat de sluiting onrealistisch is als men tegelijk uit de fossiele brandstoffen wil stappen en het wagenpark wil elektrificeren.

"Telkens er stappen vooruit worden gezet om de gevaarlijke en vervuilende kerncentrales te kunnen sluiten staat N-VA op de rem. Onbegrijpelijk, niet loyaal en vooral niet slim. De kerncentrales moeten dicht, dat is wettelijk bepaald en het is de verdomde plicht van elke politieker -meerderheid en oppositie- om deze wet na te leven. Het gaat om de welvaart van de Vlamingen", vindt Beenders.

De omslag naar hernieuwbare energie mag volgens de Vlaamse socialisten niet getemperd worden door stoere uitspraken van N-VA. Vanuit de oppositie werkt sp.a constructief mee om de doelstellingen inzake hernieuwbare energie te halen.

"Sp.a pleit voor een stabiel investeringsklimaat op lange termijn. N-VA draagt hierin een verpletterende verantwoordelijkheid door steeds maar twijfel te zaaien over de sluiting van de kerncentrales. Kerncentrales zijn het probleem, niet de oplossing", benadrukt Beenders.
50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bernaerts Diane

  Die De Wever is al net als Trump: de ene dag A zeggen en de andere dag B: eerst de kernuitstap mee goedkeuren, en dan een bocht van 180 graden maken, tegen alle afspraken in!

 • Eddy van Dorst

  Gebakken lucht partij.Nog liever de bevolking in gevaar brengen en de versleten brol open houden met leugens zoals we gewoon zijn van hun.

 • johan debue

  Kernenergie is onvervangbaar is co2 neutraal en is met de nieuwste centrales heel veilig.Alles op hernieuwbare energie is een utopie vooral omdat het energie verbruik in de komende 10 jaar fors zal stijgen door allerhande nieuwe verbruikers zoals elektrische wagens enz.

 • Gerry Cle

  Begrijpt NVA dan niet dat de kernuitstap even onvermijdbaar is als de opwarming der aarde. Door hun schuld lopen we kans dat straks, als die oude rommel echt wel dicht moet, zonder licht te vallen.

 • Mark Van Damme

  links volledig afgedaan... jullie zaten toch ook decennia in de regeringen niet? ik heb er ook niet veel van gemerkt. tijd voor deze die NOOIT een kans kregen...