#muziekvoordeonderhandelingen trending op Twitter na ludieke oproep Koen Geens

Screenshot Twitter
Koninklijk opdrachthouder Koen Geens lanceerde vorige week donderdag op de vooravond van de MIA’s #muziekvoordeonderhandelingen, vandaag is de hashtag trending op Twitter dankzij de hulp van vele Twitteraars.

Het begon allemaal met het nummer “Come Together” van de Beatles. Het was een ludieke maar ook duidelijke oproep van Geens naar alle partijen om meer naar elkaar te te groeien.

“Een aangenaam en inspirerend deuntje kan wel eens het een en ander losmaken. Misschien ook bij de federale onderhandelaars.” Met die boodschap deed journalist Jan Demeulemeester een oproep om meer suggesties door te sturen. Geens' partijgenoot Hilde Crevits volgde daarop vrij snel met het bemoedigende “Don’t Stop Believin’”.

Vandaag voegde Geens, wiens opdracht ondertussen verlengd werd, er zelf “Silence is Golden” van The Tremeloes aan toe en bedankte hij iedereen voor de muzikale aanmoedigingen. 

Na een oproep van Studio Brussel volgden nog meer soundtracks, van onder anderen presentatrice Eva De Roo (“C’mon C’mon van The Von Bondies), Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten (Van Halens “Jump”) en Groen-kopstuk Kristof Calvo (“Oui ou Non” van Angèle). 

Politicoloog Nicolas Bouteca postte dan weer “We zullen doorgaan” van Ramses Shaffy. Andere nummers die de revue passeerden: “Start Me Up” van The Rolling Stones en “Wind Of Change” van Scorpions. Heb je zelf een suggestie? Geens zal je ongetwijfeld dankbaar zijn.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gerard Nuyttens

    Eens de heren gans hun leven gestolen hebben krijgen ze nog een schandalig mooie gouden handdruk of een reisje naar Europa om er nog een schep bovenop te doen ! Wat zijn we toch lief ! Gerard Nuyttens.