"Mooi evenwicht": Antwerpse N-VA maakt bijna volledige lijst bekend

Antwerps burgemeester Bart De Wever.
Photo News Antwerps burgemeester Bart De Wever.
N-VA heeft de bijna volledige lijst bekendgemaakt waarmee de partij in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen trekt. 49 van de 55 kandidaten zijn nu bekend, mogelijk zitten er nog nieuwkomers bij de overblijvende plaatsen. Twee huidige gemeenteraadsleden nemen afscheid.

Auditmanager Leyla Aydemir besloot om persoonlijke redenen om geen kandidaat meer te zijn, terwijl advocaat Dirk Rochtus later dit jaar naar het Kempense Grobbendonk verhuist. De overige raadsleden komen wel opnieuw op de lijst te staan. Zo staat kamerlid Johan Klaps op de zesde plaats en voormalig schepen André Gantman op nummer 19.

Strafpleiter Vic Van Aelst kreeg plaats 49 toebedeeld. Nog onderaan staan de Vlaamse parlementsleden Peter Wouters, Manuela Van Werde en huidig schepen Ludo Van Campenhout op de nummers 52, 53 en 54, net voor lijstduwer Liesbeth Homans.

"Mooi evenwicht"

Eerder werd al de top vijf gepresenteerd: burgemeester Bart De Wever wordt gevolgd door Vlaams parlementslid Annick De Ridder en de huidige schepenen Nabilla Ait Daoud, Koen Kennis en Fons Duchateau.

"We zijn erin geslaagd een combinatie te maken van gedegen kennis en positieve vernieuwing", zegt Duchateau, die Antwerps N-VA-voorzitter is. "Er is een mooi evenwicht tussen man en vrouw, tussen alle leeftijden en districten. Onze kandidaten hebben stuk voor stuk hun strepen in de samenleving verdiend, van leerkracht tot arts en van informaticus tot schoonmaakster."
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Zappas

  Ben blij dat er toch slimmeriken zijn die vorige keer op NVA hadden gestemd en nu wijselijk voor een andere partij kiezen. De NVA hebben de gewone werkmensen goed gepakt. Allemaal langer werken voor minder pensioen maar aan de duizenden illegalen doen ze niks, enkel wat twitteren en 100 man terugsturen. NVA is een flauw afkooksel van het VB.

 • hugo bernaerts

  Kunnen oppergraaier Leterme een plaats geven op de lijst uit dank voor het kartel en de redding van NVA in 2008. En een fictief antwerps adres kan geen probleem zijn.

 • Chris Volders 2

  Sorry maar onze drie stemmen gaan niet meer naar de NVA? de kracht van verandering zijn hun grootste leugens ooit, VB krijgt terug onze stemmen, zie het als een wake up call.

 • vanaeken jokke

  Gemakkelijk kiezen voor de Antwerpenaren als ze voor groen kiezen mogen ze alleen nog met paard en kar de stad in.Moet iedereen opleiding volgen compostbak aanmaken en als ze op verlof kunnen moeten ze naar Turkije.Stem je socialisten dan word elke kassa die er is in Antwerpen vakkundig leeggemaakt met valse facturen.Dus NVA de enige goede keus nog een jaar of tien en Antwerpen zal opgekuist zijn.Na dertig jaar wanbeleid en de Antwerpenaren te bestelen.

 • André Herbots

  Rosanne, ge doet maar uw partijtje komt toch nooit aan de bak.Spijtig voor u nietwaar.