"Monseigneur Bonny, wilt u alle homo's naar de hel?"

PHOTO_NEWS
Pro Familia, een vereniging die zich uitspreekt "voor de verdediging van het natuurlijke gezin", heeft op haar website alle gelovigen opgeroepen te bidden voor de bekering van de Antwerpse bisschop Johan Bonny. Die pleitte in een open brief aan het Vaticaan voor meer respect voor holebi's.

Begin september schreef Bonny al een open brief aan het Vaticaan. Daarin oordeelde hij dat homoseksuelen "een meer genuanceerd oordeel" verdienen dan "uit de taal van bepaalde kerkelijke documenten blijkt". Ook in deze krant pleitte hij onlangs voor meer respect voor holebi's.

De katholieke studentenvereniging KVHV oordeelde al dat de bisschop daarmee een belangrijke grens overschreed. Ook Pro Familia vindt nu dat Bonny zich dringend moet bekeren.

Onze visie is dat elk kind geboren en opgevoed zou moeten worden bij zijn natuurlijke vader en moeder

Pro Familia

Hel

"Onze visie is dat elk kind geboren en opgevoed zou moeten worden bij zijn natuurlijke vader en moeder", klinkt het in een blog. De vereniging meent dat Bonny, door te insinueren dat zij niet in kuisheid moeten leven, alle holebi's tot de hel veroordeelt.

De vereniging vraagt de Kerk dan ook afstand te nemen van de uitspraken van bisschop Bonny. Bovendien roept ze alle gelovigen op "dagelijks met ons mee te bidden voor de bekering van onze bisschop".

Op zaterdag 16 mei organiseert Pro Familia een Mars voor het Gezin op de Antwerpse Groenplaats.