"Mireille Gram opgenomen na nieuwe zelfmoordpoging"

Mireille Gram werd begin deze maand vrijgelaten uit de gevangenis.
Photo News Mireille Gram werd begin deze maand vrijgelaten uit de gevangenis.
Kipling-erfgename Mireille Gram (51), die drie jaar geleden haar tweelingdochters probeerde te vermoorden, zou opnieuw een zelfmoordpoging hebben ondernomen. Ze is momenteel opgenomen in een psychiatrische instelling, zo bevestigt het Antwerpse parket.

Mireille Gram zou vorige week woensdag in haar villa in Schoten hebben geprobeerd om haar polsen over te snijden. Kort daarna werd ze overgebracht naar een psychiatrische instelling. Volgens de verzorgster van Gram heeft ze "een eenvoudig broodmes" gebruikt en ging het eerder om "een noodkreet". Dat vertelde ze aan Gazet van Antwerpen.

De miljonairsdochter werd op 1 februari vrijgelaten uit de gevangenis op voorwaarde dat ze zich psychiatrisch zou laten begeleiden. In september 2015 had ze geprobeerd de keel over te snijden van haar 14-jarige dochters. Ze sloop hun kamer binnen en probeerde de meisjes te vermoorden. De ene dochter raakte toen zwaargewond, maar kon samen met haar zus vluchten. 

Mireille, die al jaren kampt met psychische problemen, bezocht op het moment van de feiten al veertien jaar lang een psychiater. "Maar het schoot geen centimeter op, integendeel", vertelde haar ex-genoot Danny eerder. Een half jaar voor de gruwelijke feiten reed Mireille Gram nog in de gracht met haar wagen. Ze had aan haar familie laten weten dat ze "expres tegen een boom zou rijden.”

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • gregory crombeen

    Toch iemand zijn job niet goed gedaan bij het gerecht,het is wachten tot een drama en tzal nog voor vandejaar zijn.

  • karien denil

    laat ze toch !!! 1/ wat ze gedaan heeft is NOT DONE -- 2/ als ze der niet mee kan leven wat ze gedaan heeft, wat logisch is, laat ze dan toch doen wat ze wenst !!! pffff, watmoet men met zoiets aanvangen, iemand die haar eigen kind de keel oversnijd….aub zeg !!!!! Zelfmoordlijn : help de mensen die ECHT niet meer vooruit kunnen, zonder een moord te hebben gepleegd

  • Ronny Claes

    Die vrouw is ziek. Laat haar genezen. Komt nog goed.