"Mijn kinderen zijn wéér een vader kwijt"

EERST VLUCHTMISDRIJF, NU DRONKEN CHAUFFEUR: VROUW VERLIEST VOOR TWEEDE KEER PARTNER BIJ VERKEERSONGEVAL

Lieven Samyn
Twaalf jaar geleden verloor Petra Bogaert (35) de liefde van haar leven in een ongeval, maar ze vond opnieuw het geluk bij Frederic Lazaron (26). Tot het noodlot donderdag opnieuw toesloeg: Frederic ging "snel even een toertje doen met de moto" maar werd frontaal aangereden door een dronken chauffeur. "Ik beland voor de tweede keer in een nachtmerrie, samen met mijn kinderen."

"Hoe groot is de kans dat je tweemaal je geliefde verliest in een verkeersongeval?" Die vraag spookt sinds vrijdagnacht door het hoofd van Petra Bogaert uit het West-Vlaamse Wakken. Pas woensdagavond was ze met haar partner Frederic en kinderen Charity (14), Kynesha (13) en Khyliano (4) teruggekeerd uit het Italiaanse Toscane. "Na die fantastische vakantie snakte Frederic naar een ritje met zijn motorfiets", begint Petra haar verhaal. Dus vertrok hij donderdag in de valavond voor een kort ritje. "Langer dan twee uur bleef hij nooit weg."


Maar op de bochtige Wakkensesteenweg, een plek waar je 90 per uur mag rijden, werd Frederic om 20.30 uur frontaal aangereden door een bestelwagen, die een vrachtwagen inhaalde. "Onbegrijpelijk, dat manoeuvre", schudt Petra het hoofd. Want de 26-jarige chauffeur van de bestelwagen dwarste een doorlopende witte lijn en zat ook dronken achter het stuur. Frederic kon de bestelwagen niet meer ontwijken. Door de klap werd hij in de berm gekatapulteerd.

Lieven Samyn

Brokstukken

Emiel Fack, de bestuurder van de ingehaalde vrachtwagen, zag de bestelwagen crashen. "Maar die motorfiets had ik eerst zelfs niet gezien", vertelt hij. "Het ging zó snel. Ik stond als eerste bij die chauffeur van de bestelwagen. Hij was lichtgewond en vroeg geen politie te bellen. 'De brokstukken ruim ik wel op met mijn vriendin', zei hij. Pas toen enkele minuten later andere auto's stopten, zagen we die motorrijder liggen." De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar hulp kon niet meer baten voor Frederic.

Petra vernam pas uren later het afschuwelijke nieuws. Twaalf jaar geleden stierf ook al haar vorige partner Davy. Het volledige verhaal leest u in HLN Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Sms HLN naar 6630 (kost €1) en proef 3 weken.