#MeToo-uitspraak Sven Mary stuit op kritiek: “Wat een ongelofelijk kromme redenering”

Archiefbeeld. Sven Mary.
belga Archiefbeeld. Sven Mary.
In het weekend van Internationale Vrouwendag publiceert ons magazine ‘Nina’ een interview waarin onder meer strafpleiter Sven Mary aan het woord wordt gelaten over zijn ervaringen als man met #MeToo. De bekende advocaat zegt onder andere hoe hij in zijn kantoor liever geen vrouwen meer aanneemt uit angst voor “#Metoo-toestanden”. En die uitspraak wordt hem niet in dank afgenomen. Op Twitter regent het kritiek en verschillende twitteraars hopen op een onderzoek van Unia. 

“Wij nemen geen vrouwen meer aan na een incident met een stagiaire”, zo klinkt het in het interview met Sven Mary. Hij verwijst ermee naar negatieve ervaringen in het verleden waarbij hij valselijk beschuldigd werd van seksistische behandelingen van een vrouwelijke studente. Uit angst voor nieuwe risico’s en een etiket dat hem kan blijven achtervolgen, wijst hij vrouwen sindsdien met spijt de deur. Een jammerlijke voorzorgsmaatregel volgens hem. Maar daar is niet iedereen het mee eens.

Onder meer CD&V-voorzitter, Joachim Coens, noemt de uitspraak “straf” en hij keurt de volgens hem discriminerende regel af.  Ook professor arbeidseconomie, Stijn Baert, haalt uit naar de uitspraken van de advocaat. Hij noemt het “uit de hand gelopen toogpraat” en een "ongelooflijk kromme redenering”. 

Actrice Hilde Van Mieghem vraagt zich af waar je als vrouw nog terecht kan als je steeds rekening moet houden met mogelijke discriminatie.  En ook politica en mensenrechtenactiviste, Assita Kanko, betreurt de uitspraak. “Advocaat van zware misdadigers. Bang van slachtoffers van seksueel geweld” klinkt het onthutst bij haar op Twitter.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.