Exclusief voor abonnees

'#MeToo-soldaat' aan het hoofd van partij Islam sloeg z'n vrouw

ISLAM-PARTIJ GESTEUND DOOR IRAN, STICHTER KWAM EERDER AL IN OPSPRAAK

Redouane Ahrouch: buschauffeur en gemeenteraadslid.
ISOPIX Redouane Ahrouch: buschauffeur en gemeenteraadslid.
Wie of wat zit er achter Islam, de partij die mannen en vrouwen wil scheiden op het openbaar vervoer? De stichter - buschauffeur en gemeenteraadslid Redouane Ahrouch - is een man die 15 jaar geleden veroordeeld werd omdat hij zijn toenmalige vrouw had geslagen. Steun krijgt hij uit Iran. "Dat land wil een deel van de groeiende groep moslims in België winnen voor de sjiitische versie van de islam."

"Ons voorstel heeft met religie niks te maken", zei Redouane Ahrouch toen hij het ideetje lanceerde dat hem in een storm deed belanden. "Als buschauffeur heb ik gewoon al te vaak gezien hoe mannen vrouwen lastigvallen op het openbaar vervoer." 

Heel geloofwaardig kwam hij als soldaat in de #MeToo-strijd niet over. Ahrouch weigert vrouwen een hand te geven, laat zich voor tv-interviews ook niet door vrouwen schminken en noemt het ondenkbaar dat een vrouw ooit de Islam-lijst zou trekken. Zijn partij is ook al jaren voor de afschaffing van alimentatiegeld, een maatregel die vooral vrouwen zou treffen, zeker bij de moslimkiezers waarop Islam mikt. 

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen203 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steven Peeters

  @ Guido Bervoets, ten eerste is het 8 procent, ten tweede is het in de meeste grote steden veel meer, en laat dat nu net de plaats zijn waar ze opkomen. En ze zijn bij de MIN- 10 jarigen in vele steden en randgemeenten in de meerderheid. dus er zit wel degelijk muziek in die partij.

 • MARC MICHIELS

  De bak in schande

 • WILLY ZACHEL

  Partijen die ook maar iets met godsdienst te maken hebben eender welke godsdienst zouden verboden moeten worden want politiek heeft niets met godsdienst te maken of zouden dat in ieder geval niet mogen hebben Dus ook CD&V

 • Gustaaf Senrame

  @Jos lagae, u hebt 100% gelijk. Maar het is spijtig dat de politiek het nog altijd niet weet, en dat is bedoelt op heel Europa, en zelfs verder! Ze zullen het wel weten als het te laat is,want wie maken er veel kinderen????? Juist.

 • Lydia Appelmans

  Het gaat er niet om of deze partij veel stemmen gaat halen. Ze mag gewoon niet bestaan !!!