"Man rijdt opzettelijk tegen boom om familielid te doden"

PHOTO_NEWS
De Brugse onderzoeksrechter heeft een man aangehouden naar aanleiding van een verkeersongeval in het West-Vlaamse Oostkerke. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De man wordt verdacht van poging tot doodslag.

Zondag belandde de verdachte langs de Leopoldvaart in Oostkerke bij Damme met zijn wagen tegen een boom. Bij die crash raakte niemand gewond. De omstandigheden van het ongeval worden wel nader onderzocht. Het is immers mogelijk dat de chauffeur opzettelijk tegen de boom reed om een familielid om het leven te brengen. Verdere details over de zaak wil het parket niet kwijt. Vrijdag zal de verdachte voor de Brugse raadkamer moeten verschijnen.

Het onderzoek toont enkele opvallende gelijkenissen met een dossier dat afgelopen week voor het hof van assisen in Tongeren beslecht werd. Stefaan Spooren (49) werd er veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan 22 maanden met uitstel, voor de moord op zijn moeder Fien Boonen (74) in april 2011. De beschuldigde reed met zijn wagen tegen een boom in een poging om samen uit het leven te stappen.