"Mama ligt in een plas bloed", kinderen treffen mama (27) dood aan in keuken in Herentals, verdachte opgepakt in Limburg

Vanderveken
De politie en het parket onderzoeken een verdacht overlijden aan de Kleerroos in Herentals. Daar is het levenloze lichaam van een 27-jarige vrouw aangetroffen in de keuken van een woning. De straat is afgezet zodat het labo haar werk kan doen. Het parket voert een moordonderzoek, een verdachte in de zaak is opgepakt in Limburg.

"Mama ligt in een plas bloed, maar we hebben ook honger." Met die boodschap gingen de twee kinderen van de vrouw aankloppen bij een buurtbewoner. De kinderen - 4 en 7 jaar oud - hadden hun mama even voordien in een plas bloed aangetroffen in de keuken van haar woning in de Kleerroos, in Herentals.

De Turnhoutse afdeling van het parket van Antwerpen bevestigt dat het lichaam van de 27-jarige vrouw werd aangetroffen en dat het vermoedelijk om een gewelddadig overlijden gaat. Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor moord en intussen is er in Limburg ook al een verdachte opgepakt. Het parket wil voorlopig alleen kwijt dat het om een man gaat en dat de feiten zich allicht afspeelden in de relationele sfeer. De verdachte moet nog worden verhoord. Vermoedelijk gaat het om de vriend van het slachtoffer.

(Lees verder onder afbeelding)

Vanderveken

Eerder ook al gruwelijke moord in zelfde straat

Opvallend: zeven jaar geleden, in mei 2011, werd er in dezelfde straat in Herentals ook een moord gepleegd. En ook toen was het het dochtertje van het slachtoffer dat haar mama dood aantrof. Dader Stefan Roelants, die later tot een levenslange gevangenisstraf werd veroordeeld voor het hof van assisen, sneed zijn ex-vriendin Cynthia Volders de keel over en liet haar voor dood achter in de badkuip. Fenna, het 6-jarige dochtertje van het slachtoffer, bleef anderhalve dag thuis met het levenloze lichaam van haar mama, waarna de politie - gealarmeerd door medecursisten van Cynthia - het meisje en het lichaam aantroffen in de woning.
65 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Martijn Voorhamer

  Dader van deze moord kan ik geen mens noemen en mag ook niet meer als mens behandeld worden.

 • Joris Peeters

  De dader was een Afghaan. Staan zelfs onder vluchtelingen bekend als de grootste geweldenaren. Er zou een proces moeten worden opgesteld om de staat mee aansprakelijk te stellen om dit soort mensen in het land toe te laten, gevolg van open grenzen beleid. Des 'mensen' komen uit een ontwikkelingsland waar een mensenleven geen enkele waarde heeft, dit is vragen om ongelukken en iemand van ons volk heeft het met de dood moeten bekopen.

 • Regis Desmet

  Ja en alweer moeten we vaststellen dat VB het enige alternatief is daarop bij de volgende verkiezingen, vrijheid heeft zijn beperkingen maar we zijn met links politiek correct die grens allang voorbij, het enige wat de hervorming van Geens heeft gedaan is de hand nog meer boven de criminaliteit gaan leggen om criminelen nog meer te motiveren, zijn buurman heeft amper 25 jaar gekregen voor een gelijkaardig feit, gelukkig was er nog het grondwettelijk hof om Geens terug te fluiten

 • ANN LIMBOS

  Allee, weer ne vent die denkt dat hij God is.

 • vandekempen bart

  daders is een afghaanse 'vluchteling'. ocharme, nu moet die mens weer op de vlucht.