"Levensgevaarlijk": man klimt op trein in Brussel-Zuid en veroorzaakt vertraging

Wat de man bezielde is niet duidelijk.
rv Wat de man bezielde is niet duidelijk.
Securail, het beveiligingspersoneel van de NMBS, heeft deze voormiddag een man van het dak van een trein gehaald in het station Brussel-Zuid. Een Thalys-medewerker kon alles vastleggen met zijn smartphone. “Levensgevaarlijk want op de bovenleiding zit zo’n 3.000 volt”, klinkt het bij Infrabel en NMBS.

“Omstreeks 9.45 uur is een man bovenop een luifel en daarna op het dak van een locomotief geklommen van een trein die vanuit Eupen naar Oostende spoorde”, bevestigen Thomas Baeken van Infrabel en Bart Crols van NMBS aan onze redactie. “Gelukkig merkten aanwezige pendelaars en het personeel de man op en konden zij het beveiligingsteam en de politie verwittigen.” 

Na enkele minuten kon de man van de trein gehaald worden. Voorlopig is het niet duidelijk wat de man bezielde om zo’n stunt uit te halen. “Maar hij mag van geluk spreken dat hij tijdig opgemerkt werd”, aldus Baeken. “Op een trein klimmen en zo eventueel proberen meerijden is levensgevaarlijk. Bovenop de locomotief zit je ook vlak bij de bovenleiding waar zo’n 3.000 Volt doorgaat.” 

Vertraging

Door het incident had de trein zo’n 23 minuten vertraging. “Bovendien is hij in Brugge afgeschaft en niet meer doorgereden naar Oostende”, aldus Crols. “De reizigers richting Oostende konden overstappen op een andere trein.” De man moet nog verhoord worden door de politie, maar riskeert op te draaien voor alle kosten door de vertraging en vervolging omdat hij zich op verboden terrein begaf. 
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Er zijn er weeral die wat lacherig moeten doen.

 • Denis Stock

  Hij ging voor een betere telefoontvangst.

 • Frank Vekemans

  wou gewoon een gratis ritje

 • Edmond Van Delsen

  Verdraagzaamheid gaat er weer stapken op achteruit, den dag van vandaag mag je werkelijk niks meer . Als je al niet meer moogt aan den electriek lekken bovenop nen trein, wat mag je dan wel nog.

 • Erik Moens

  Maar owee wanneer de trein te laat komt...