"Leg elektrische leidingen kusttram ondergronds"

BELGA
De kustburgemeesters gaan binnenkort de openbare vervoersmaatschappij De Lijn aanschrijven met de vraag om de elektrische leidingen van de kusttram ondergronds te leggen. Dat werd vanochtend overeengekomen op het kustburgemeesteroverleg waar de kusttram bovenaan de agenda stond.

Voorzitter Patrick De Klerck, Open Vld-burgemeester van Blankenberge, schreef in het begin van de maand nog een brief om de uitstraling van de kusttram te verhogen, want die was hopeloos achterhaald volgens hem.

Een van de nieuwe gegevens na het kustoverleg was om de bovenleidingen ondergronds te leggen in de woonkernen van de badsteden. "Op dit moment ontsieren die kabels het uitzicht", aldus De Klerck. "In veel andere steden wordt dit systeem al toegepast."

Na het kustburgemeesteroverleg werd de vraag om op korte termijn de tramstellen te renoveren nog eens gesteld. Inmiddels sloot De Lijn al een onderhoudscontract af voor 15 trams.

Op middellange termijn willen de burgemeesters ook nieuwe trams. "In de grote steden zijn er al nieuwe tramstellen. Het is jammer dat de kusttram, het visitekaartje van de kust, niet dezelfde mogelijkheden krijgt. Die nieuwe trams, zoals die die in Brussel komen, zien er heel mooi en comfortabel uit en zorgen voor een grote uitstraling", besluit de burgemeester.