"Leerkracht Eddy M. begrijpt niet waarom hij zijn kinderen vermoordde"

(archieffoto)
belga (archieffoto)
De raadkamer van Luik heeft vandaag de aanhouding van Eddy M. bevestigd, die in beschuldiging is gesteld voor tweevoudige moord op zijn twee kinderen. Hij koos twee nieuwe advocaten voor zijn verdediging.

De 38-jarige onderwijzer Eddy M. bracht zijn twee kinderen van 4 en 7 jaar afgelopen zaterdag om het leven na een ruzie met de moeder van de kinderen, van wie hij was gescheiden. Hij bracht hen verschillende messteken toe waarna hij probeerde te vluchten en zijn aderen door te snijden.

Eddy M. weigerde zelf te verschijnen voor de raadkamer. Hij werd vertegenwoordigd door zijn twee nieuwe advocaten Xavier Montiel-Corte en Guy Uerlings. Zijn vorige advocaat was aangesteld in het kader van de Salduz-procedure, na zijn arrestatie.

Volgens zijn advocaten is Eddy M. teneergeslagen door zijn daad en begrijpt hij die niet. "Dit is een persoon die geen juridische voorgeschiedenis heeft en die gekend is als aanbiddelijk met anderen", aldus Montiel-Corte. "We moeten ons vragen stellen over zijn mentale toestand."
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • De Meesterv Lisette

  Waarom de kinderen altijd erbij betrekken

 • Lilianne Van Neylen

  .je eigen kinderen vermoorden om de moeder te treffen , omdat mijnheer zijn gelijk niet krijgt.... Hoever kan egoïsme en verwendheid gaan?

 • Abdelelah Et Talie

  Er wordt altijd gesproken over geen voorgeschiedenis.Er is altijd een eerste keer zo bouwt die voorgeschiedenis zich op!!Veranderd niks aan de feiten en zou ook nooit iets aan strafmaat moeten veranderen.

 • Ingrid Charlier

  Oh mijnheer begrijpt het niet. Die arme kindjes zijn wel dood, vermoord door hun vader om de moeder te treffen. Wat valt er niet te begrijpen. Altijd dat gezaag van die advocaten, hij wist niet wat hij deed, hij bedoelde het niet zo, hij begrijpt het niet........

 • Peter Buyck

  Yep, vragen over zijn mentale toestand en straks misschien of hij hen nog kan betalen...