"Laat Wouter Van Besien een boete betalen telkens hij het over 'moddergooien' heeft"

Jan Segers in 'De Afspraak'.
VRT Jan Segers in 'De Afspraak'.
Onze politiek journalist Jan Segers heeft vanavond in 'De Afspraak' gereageerd op de breuk van het kartel 'Samen', een gevolg van het nieuws over mogelijk financieel gesjoemel van Tom Meeuws (sp.a) als directeur van De Lijn in Antwerpen. Dat nieuws werd door Het Laatste Nieuws naar buiten gebracht. Zowel Groen als sp.a hebben het over een moddercampagne. Maar "dit is relevant", zegt Jan Segers. "Dit gaat over inhoud."

"Ik hoor graag zeggen dat dit drie jaar geleden al in de krant stond, maar niet de details", zegt Jan Segers, die de bronnen van het nieuws over het mogelijk financiële gesjoemel van Tom Meeuws niet zal prijsgeven. "Wij wisten dat er iets speelde, dus zijn wij ook gaan speuren."

In een artikel uit De Standaard van drie jaar geleden ging het over een 'al te hoge kostprijs' die Tom Meeuws had betaald als directeur van De Lijn in Antwerpen. "Maar wat is dat", vraagt Segers zich luidop af in de studio. "Een paar duizend euro, een paar tienduizend euro? Maar 550.000 euro voor een feestje bij de opening van de metro?"

"Boete voor woord 'moddergooien'"

John Crombez wees meteen naar Mark Descheemaecker van N-VA, die in de raad van bestuur van De Lijn zit, als lek naar de pers. "Je leest op dit moment vanalles", zegt Segers. "De piste dat dit van N-VA komt is misschien de meest voor de hand liggende, maar alle mogelijke pistes circuleren: het zou ook een zet van Groen geweest kunnen zijn. Of je hoort ook dingen over intern verzet bij sp.a tegen de figuur Tom Meeuws."

Dit gaat over aantoonbare feiten, over de slechte of overdreven besteding van belastinggeld.

Jan Segers

"Waarom zouden we dit nieuws niét brengen? Beklaag je er niet over", richt Segers zich tot sp.a en Groen. "Dit gaat over aantoonbare feiten, over de slechte of overdreven besteding van belastinggeld. Dit gaat over inhoud. Dus het zou goed zijn dat ook Groen stop met de klaagzang 'dat het nu écht over inhoud moet gaan'. Ik zou Wouter van Besien elke keer hij het woord 'moddergooien' nog gebruikt een boete laten betalen. Ik denk dat ook jullie kiezers dat nu wel beu zijn gehoord."
146 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ronny Claes

  Die Tom Meeuws zal wel mooi plaatje binnen Spa krijgen, maar Spa beseft niet eens dat ze zich daarmee telkens opnieuw zelf in de vernieling rijden en naar een nooit gezien dieptepunt zullen zaken bij de eerstvolgende verkiezingen.

 • Hugo Casteels

  ik vraag mij af hoe moeilijk regeren het moet zijn voor NVA-ministers met een administratie die nog vol socialistische creaturen zit.

 • Jan Van Overveldt

  Er zijn hier een hele hoop die nog NOOIT een geheimhoudingsclausule hebben getekend Die staat in je dienstneming contract, NOOIT op je eindcontract. En levenslang is geldig voor maximaal 5 jaar (Belgische wetgeving). In geval van fraude telt (die 5 jaar) niet. Al de rest is zever.

 • Marc Camp

  Het wordt tijd dat diene Segers een boete krijgt elke keer hij zijn informatiebronnen niet dubbelcheck, als dit over dergelijke info gaat. Wedden dat hij nog bovenop zijn pree nog zal moeten opleggen. Was het zo fout, waarom is er dan geen gerechtelijk onderzoek?

 • René Toeters

  Gezien hoe Almaci bijna van haar stoel donderde toen Jan Seghers zei dat het lek wel eens vanuit Groen kon komen! Dat politici geoefende leugenaars zijn is geweten, we zullen zien of haar gespeelde verontwaardiging nog een staartje krijgt Wie denkt dat die groenen nog altijd bomenknuffelaars zijn denk beter iets anders! Waar ene Guido Bervoets de moed blijft halen om dit allemaal alsnog te minimaliseren doet pijn aan de ogen!