"Kwart automobilisten onderschat duurtijd en hinder van werken Oosterweel"

Belga
Ruim een kwart (27 procent) van de automobilisten onderschat in belangrijke mate de duurtijd van de werken voor de Oosterweelverbinging en 25 procent onderschat de te verwachten verkeershinder. Dat blijkt uit de resultaten van een online enquête van mobiliteitsclub VAB bij 2.410 automobilisten.

De duurtijd van de werken wordt officieel geschat op minimaal vijf jaar en op zeven jaar voor wie van het Waasland via de R1 richting Nederland rijdt. Toch denkt 27 procent van de ondervraagden volgens VAB dat de werken al binnen de drie jaar achter de rug zullen zijn. Een kwart van de respondenten verwacht geen of beperkte hinder, slechts vier op de tien automobilisten beseffen dat de hinder zeer ernstig kan worden, aldus VAB.

Om de impact van de werken op de files beheersbaar te houden, is het volgens de mobiliteitsclub belangrijk dat voldoende automobilisten overstappen op vervoersalternatieven. Uit de enquête blijkt dat 28 procent van de ondervraagden daartoe bereid is, terwijl 38 procent aangeeft vast te houden aan de auto en 22 procent zegt met de auto te blijven rijden maar de Antwerpse ring te zullen mijden.

VAB benadrukt dat, om automobilisten bereid te vinden om voor alternatieven te kiezen, er voldoende P&R-parkings moeten komen met een frequente aansluiting met Antwerpen-stad en dat veilige fietsenstallingen en deelfietsen deel moeten uitmaken van de transferpunten. 
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Francinne Declerque

  Alleen in België duurt zoiets een eeuwigheid, je moet die rotaannemers en hun slaven dag en nacht laten werken, op zon en feestdagen en met gigantische boeteclausules bij overtreden van de afgesproken termijn. Trouwens erger dan nu kan het niet, je staat al stil van Gent tot aan de Kennedytunnel.

 • kamiel Beke

  Al 25 jaar zijn ze bezig met het Oosterweel, 25 jaar heeft groen op allerlei manieren het geblokkeerd, toen waren er geen zulke files mogen slikken, 25 jaar hebben de bewoners extra stof mogen slikken, enkel omdat groen zijn goesting niet kreeg.

 • Christiaan Goethals

  Er zijn al bedrijven die het begrepen hebben, door kantoren buiten de stad te installeren en thuiswerk te verplichten.

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  NOG langer in de file staan slenteren , twee keer daags ? Ge moet echt wel een door en door geduldige mens zijn om nog in de haven te willen gaan werken en als bediende in een Maritiem Agentschap dan bovendien nog bereid zijn om voor een uiterst karig loon te komen werken, beduidend lager dan in tal van andere sectoren, contacteer al maar uw vakbond ter zake.

 • mario vanhee

  zwaar vervoer verbieden tijdens spitsuren