“Kruip niet op een dak”: slachtoffer (13) waarschuwt jongeren na nieuw zwaar ongeval

screenshot
“Kruip echt niet op een dak. Je begint aan iets en zonder dat je het weet, zet je je leven op het spel.” Dat zegt Kyano Verbrugghe (13), de jongen die eind vorig jaar van het dak van een loods in Brugge viel. Ook gisteren gebeurde in Brugge een gelijkaardig ongeval met een tiener.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Gisterenmiddag viel een 14-jarige jongen door het dak van een loods in Brugge. Hij maakte een val van een zestal meter en werd in kritieke toestand afgevoerd. Ook Kyano Verbrugge viel in december vorig jaar door het dak van een loods. Hij overleefde het ongeval, maar is zwaar aangedaan door het nieuws “Toen ik het hoorde, begon ik meteen te trillen”, klinkt het. “Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het goedkomt met hem.”

“Mijn boodschap aan iedereen: kruip niet op een dak. Je begint aan iets en zonder dat je het weet zet je je leven op het spel. Dat moet je in je hoofd steken. Veel jongeren denken daar niet aan en doen het toch. Ik heb heel dicht bij de dood gestaan, maar gelukkig ben ik erdoor gekomen. Maar ik heb enorm veel spijt van wat ik gedaan heb.”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jean West

  Achteraf wel zeggen dat je het niet moet doen.

 • Delcroix Jean-Pierre

  Toen ik 14 was moest ik niet op daken kruipen maar gaan werken. Nu vervelen ze zich.

 • Filiep Lapeire

  Hopelijk komt alles goed maar ik vraag me wel af wat iemand doet op andermans dak, om te beginnen moet je op die leeftijd wel weten dat je andermans eigendom eigenlijk niet betreed en zekerlijk niet op zijn dak gaat lopen.

 • Kristof verbeeck

  iedereen weet toch hopelijk wel dat op een dak kruipen niet erg slim is je kan er af vallen, en als de politie je ziet krijg jij of (indien minderjarig) je ouders een fikse boete, en moeten ze je eraf komen halen en als je valt komt er geen enkele verzekering tussen voor je ziekenhuis kosten (dat is in het beste geval, meestal overleef je zo een sprong/val niet) dus verzint eer ge begint en tegen Kyano, jij hebt geluk gehad, dat geluk hebben er niet veel

 • Rony Bekaert

  Van Eersel Guy , die jongen geeft toe dat hij dom is geweest, en dat hij geluk heeft gehad . Hij wil nu anderen waarschuwen , om niet dezelfde fout te maken , ik vind dat knap van die jongen!!