"Koen Verbert stierf door onderkoeling"

Koen Verbert
UNKNOWN Koen Verbert
Het lichaam dat het voorbije weekend door de Franse gendarmerie werd teruggevonden, is wel degelijk het lichaam van de vermiste skiër Koen Verbert uit Reet. Dat heeft het Antwerps parket bevestigd.

De 32-jarige Verbert verdween op 5 maart tijdens een sneeuwstorm in de Franse Vogezen. De man uit Reet kreeg ruzie met enkele vrienden toen ze met de wagen op weg waren naar La Bresse. Op de Col du Louchpach, twintig kilometer voor ze hun hotel bereikten, stapte hij boos uit en ging te voet verder. Sindsdien is er niets meer van hem gehoord, tot zondag de Franse gendarmerie een lichaam aantrof, niet ver van de plaats waar de man het laatst werd gezien.

"Uit de autopsie van onze Franse collega's blijkt dat het wel degelijk om het lichaam van de vermiste Koen Verbert gaat", zegt parketwoordvoerder Paul Van Tigchelt. "Er zijn bovendien geen sporen van geweld teruggevonden op het lichaam." Daardoor is het haast zeker dat Verbert, die enkel gekleed was in een T-shirt en joggingbroek, om het leven is gekomen door onderkoeling. (belga/dea)