‘Keep Moving’: al meer dan 300.000 km bewogen voor onze zorgverleners

indoor exercise
Shutterstock indoor exercise
Na een week hebben al meer dan 7.500 Belgen deelgenomen aan een virtueel sportevenement en dat gedeeld op Keep Moving, het platform dat vorige vrijdag gelanceerd werd om iedereen aan te moedigen te blijven bewegen. Samen legden de deelnemers al meer dan 300.000 kilometer af. In ruil kregen ze een virtuele medaille die ze via sociale media aan een zorgverlener konden schenken.

In de eerste week sinds de lancering werden ruim 10.000 ‘challenges’ afgewerkt, dat zijn de virtuele varianten van evenementen die normaal gezien nu hadden plaatsgevonden. 3.000 sportievelingen liepen of wandelden de 2,5, 5 of 10 km van ENGIE Dwars door Dendermonde. Dat zijn er zelfs meer dan vorig jaar op het echte evenement. 

Zo’n 1.750 fietsers reden de volledige 83, 114 of 150 kilometer zoals dat in de Proximus Omloop van Vlaanderen het geval zou geweest zijn of legden een stukje af van de AG Driedaagse Brugge - De Panne.

Iedereen kan op eender welk moment individueel het equivalent van die evenementen lopen, wandelen of fietsen bij hem of haar thuis of in de onmiddellijke buurt, ook in stukjes.

Medailles voor de zorgverleners

Maar het draait bij Keep Moving niet alleen om zelf bewegen, iedereen beweegt vooral voor de mensen uit de zorg. Wie een challenge heeft afgerond, krijgt een virtuele medaille en schenkt die via sociale media aan zorgverleners naar keuze. Er gingen al 4.000 medailles naar één of meerdere zorgverleners.

Vanaf morgen komen er nieuwe challenges online van evenementen die komend weekend zouden plaatsgevonden hebben, maar intussen verplaatst zijn. Al wie wil kan één van de afstanden van de Sofico Gent Marathon (5, 11, 21 of 42 km) lopen, mee lopen of wandelen met de Lampiris Crêtes de Spa, de Alpro Urban Walk Mechelen wandelen of de E3 Cyclo - Johan Museeuw Classic fietsen.

Keep Moving blijft iedereen aanmoedigen om thuis of in de buurt en volgens de richtlijnen van de overheid te lopen, wandelen of fietsen. Door je eenvoudig aan te melden op het platform, je sportapp te koppelen en te starten, schenk je ook jouw medaille aan een held uit de zorg.

Het gratis initiatief wordt gesteund door viroloog Marc Van Ranst, de ministers Jambon, Weyts en Beke aan Vlaamse kant en minister Crucke aan Waalse kant. Maar ook door een heleboel topsporters, voormalige topsporters of sportieve sympathisanten uit eigen land. Ruim 35 van hen lanceerden de Keep Moving boodschap al via een video-oproep in hun netwerk. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • André Van Roy

    Ik hoef geen medaille en die onnozele hartjes ben ik al helemaal kotsbeu maar voor de rest prachtig initiatief. Positief blijven mensen.

  • albert pike

    ik werk ook nog, om de economie draaiende te houden. en dit zonder alle beschermende handschoenen, gels, mondmaskers die andere wel tot beschikking hebben. waar is mijn medaille, applaus en dagelijkse lof van iedereen?