"John Crombez, voer geen campagne op rug van de diamantsector"

John Crombez haalde in het VTM-NIEUWS hard uit naar de diamantsector.
BELGA John Crombez haalde in het VTM-NIEUWS hard uit naar de diamantsector.
De uitspraken van sp.a-politicus John Crombez over de diamantsector zijn "onaanvaardbaar" en "een man van zijn niveau onwaardig". Zo reageert Ari Epstein, ceo van het Antwerp World Diamond Centre (AWDC), op uitspraken van Crombez in het VTM NIEUWS. "Voer geen campagne op de rug van de diamantsector", vraagt Epstein aan Crombez.

"Men moet ophouden aan de mensen te zeggen dat men niet anders kan dan de facturen te verhogen en een indexsprong in te voeren, terwijl men zaken zoals in de diamant ongemoeid laat", zo zei sp.a-politicus Crombez in het VTM NIEUWS verwijzend naar het aandeel van de diamantairs in SwissLeaks.

Bij het Antwerp World Diamond Centre reageren ze 'not amused' op die uitspraken. "Onaanvaardbaar", zegt AWDC-topman Epstein. "Omwille van interne campagneredenen bij de socialisten, haalt Crombez op een onfatsoenlijke manier uit naar een volledige sector", klinkt het.

Epstein: "Nochtans kent meneer Crombez de strenge controles en geplogenheden die in de diamantsector van toepassing zijn zeer goed vanuit zijn vorige functie. Impliceren dat klant zijn bij een internationale bank gelijkgesteld kan worden aan het plegen van fraude, is een man van zijn niveau onwaardig."

Ari Epstein noemt de uitlatingen van Crombez "onaanvaardbaar" en "een man van zijn niveau onwaardig".
PHOTO_NEWS Ari Epstein noemt de uitlatingen van Crombez "onaanvaardbaar" en "een man van zijn niveau onwaardig".