"Je denkt altijd dat zoiets alleen anderen overkomt": twee zevenjarigen misbruikt door negenjarig kind

De school in Tamines. (Google Street View)
screenshot De school in Tamines. (Google Street View)
In een klein dorp in de provincie Namen is een negenjarig jongetje betrapt terwijl hij op school twee zevenjarigen verplichtte seksuele handelingen te verrichten. Het kind was een recidivist, meldt Sud Presse.

De feiten vonden vorige week plaats op schooltje Saint-Louis/Sainte-Mari in Tamines, bij Sambreville. Daar ontdekte een onderwijzeres de leerlingen op heterdaad in de toiletten terwijl de twee kleinsten "bezig waren" met de grootste. En wat meer is: het was niet de eerste keer dat de dader zoiets uithaalde. Twee jaar geleden pleegde hij al gelijkaardige feiten.

Gerecht

De onderwijzeres bracht direct de directie op de hoogte, die maatregelen nam. Het gerecht werd ingelicht, een crisiscel werd opgericht en de leerling mag niet meer op de school komen. De kinderen kregen een briefje mee voor hun ouders, die net als directrice Bénédicte Seront geschokt zijn. 

"Gekregen wat we wilden"

Toch behouden ze hun vertrouwen in de directrice en de school. "Voor ons is de zaak gesloten", reageert een vader. "De leerling is geschorst, dus we hebben gekregen wat we wilden. De directie heeft gedaan wat moest. Het belangrijkste is dat hij geen contact blijft houden met onze kinderen. Dit verhaal is niet te geloven. Je denkt altijd dat zoiets alleen anderen overkomt, maar we beseffen nu dat het ook kan gebeuren op een kleine school zoals die van ons." 
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bernard de Vaal

  Er is een reusachtig verschil tussen "experimenteren en op zoek naar zijn eigen lichaam" en 2 personen dwingen (!) tot seksuele handelingen...

 • Ludo De Wreede

  Vroeger noemde men dat doktertje spelen en buiten de ouders als ze het te weten kwamen lag niemand daar van wakker, laat staan dat men er de politie bijriep.

 • Stephanie Lambrechts

  Dat noemen ze inderdaad "doktertje spelen", maar zo onschuldig als het lijkt, laat het bij mij na al die jaren toch grote littekens achter...zo onschuldig is het dus duidelijk niet. Het is de verantwoordelijkheid van de ouders om hun kinderen hierin te begeleiden en bewust te maken. Die jongen heeft dringend hulp nodig en hopelijk worden die twee andere kindjes goed opgevangen. Het gewoon opzij zetten en vergeten is het slechtste wat je kan doen, het haalt je achteraf toch terug in.

 • mario van haesendonck

  veel heisa voor niks !

 • jeroom de wilde

  Op 9 jaar is ieder kind al aan het experimenteren en op zoek naar zijn eigen lichaam. Dit was vroeger zo en dat zal niet wijzigen. Dat is de natuur. Als alle nonkel pastoors en de tante nonnekes hieronder eens in hun eigen verleden terugkijken zullen ze moeten beamen dat ook zij op die leeftijd reeds op zoek waren, misschien niet zo uitgesproken als in dit geval