"Je bent beter dader dan slachtoffer": ouders moeten 9 jaar wachten op geld na dood kindjes

Een koppel uit Bornem dat negen jaar geleden twee kinderen verloor bij een verkeersongeluk, heeft daar nu pas de uiteindelijke schadevergoeding voor ontvangen. De procedure met de verzekeraar van de tegenpartij heeft zo lang aangesleept. Een echte lijdensweg, zegt het koppel aan VTM NIEUWS.

Lesley Cornand en Danny Vermeiren verloren in 2008 hun dochtertje Ina (1 jaar) en zoontje Thibo (9 jaar) bij een ongeval in Mechelen. Ze werden aangereden door een bejaarde bestuurder, die door de rechter verantwoordelijk werd gesteld. Het gezin had recht op een schadevergoeding, waarvan tot vorige week enkel maar voorschotten werden gestort.

De ouders verwijten verzekeraar Allianz vertragingsmanoeuvres, maar die spreekt dat schriftelijk tegen aan VTM Nieuws. "In algemene zin is  het onjuist om te veronderstellen dat wij een belang hebben bij het vertragen van de afhandeling van een schade", klinkt het. "Het bepalen van de gevolgen van een ongeval met letsels kan soms (zeer) lang aanslepen." De verzekeraar zegt nog dat er discussie was over het geleden loonverlies van het gezin.

"Je bent in deze maatschappij beter een dader dan een slachtoffer", besluit Vermeiren. "Als dader krijg je meer en meer rechten, en als slachtoffer sta je daar maar."




4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hilde Eykens

  Dat is een tactiek van de verzekering omdat je uiteindelijk een habbekrats zou aannemen om het af te sluiten. Heb het zelf meegemaakt invaliede geworden door dronken chaufeur heb 8000€ aangenomen na 8 jaar omdat ik mijn schulden van ziekenhuis en dokters niet meer kon betalen. Mijn leven verwoest voor 8000€

 • Karel De Cort

  Wat maajt dat geld nu voor verschil? Kinderen komen daarmee toch niet terug? Sommige mensen kunnen blijkbaar maar aan een ding denken...

 • Ludovic De Beuckeleer

  simpel een deurwaarder aanstellen en de boel laten in beslag nemen , ze zullen an wel wat sneller zijn.

 • Jan Van Rompaey

  De verantwoordelijke verzekeringsmaatschappij zou daarvoor gestraft moeten worden ( verdubbelen).