Exclusief voor abonnees

“Ja, ik veracht homo’s. Ja, ik ben racistisch”: de Belgische leden van neonaziforum Iron March ontmaskerd

M. D. alias Walloon Blackshirt poseert op zijn Facebookaccount voor de Waalse vlag.
RV M. D. alias Walloon Blackshirt poseert op zijn Facebookaccount voor de Waalse vlag.
Verschillende Belgen duiken op in de data van Iron March, een online forum voor neonazi’s. Ze uiten zich als homohaters, islamofoben en antisemieten, bereid om tot actie over te gaan in lokale milities. ‘Ik moet tot actie overgaan. En daarom ben ik naar dit forum gekomen.’

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Gelijkwaardigheid en gelijke rechten betekent niet gelijk zijn. Integendeel, iedereen is juist verschillend. Respect voor die diversiteit betekent geen slaafse moraliteit, Sunno Hamar. De natuur is een en al diversiteit. Dat is de bron en de voorwaarde van leven en overleven. De monotonie vindt je alleen in de dode woestijn.

 • judith wouters

  Het feit dat mensen zo denken is hun gebrek aan identiteit. Ze hebben dat niet goed opgebouwd, en compenseer je dat ten opzichte van alles dat "niet eigen is". (eens goed verluchten) Ik vind dat veel mensen daar last van hebben en je moet al echt goed weten wie je bent om een ruime denkwijze te hebben, dan ben je ook gelukkiger.

 • Hubert Wouters

  Extreemrechts en racisten zijn en blijven marginalen. Geen enkele opvoeding gehad. Zij denken van een supérieur ras te zijn. Dat blijkt niet uit hun doen en laten. Voor mij zijn zij eerder de laagste van de laagste vorm van een mens.

 • Gino Denil

  Moest er zo veel racisme niet zijn dan zou men zo hard zijn best niet doen om een andere gemeenschap niet te schofferen, Rudi Bollaerts. Racisme is dus deel van het probleem en mede oorzaak.

 • Lamya Latoen

  Dat sommige hieronder dit goed praten begrijp ik echt niet. Migratiebeleid en integratie is het probleem volgens sommige hier? Hoe verklaar je het antisemitisme dan? 6 miljoen Joden zijn uitgemoord, en nog de fout niet inzien dat begrijp ik niet. Het probleem is dat sommige blanken een meerwaardigheidsgevoel hebben tegenover iedereen die anders is.