'Islamsafari' Dewinter en Wilders nu ook in Brussel-stad niet welkom

Filip Dewinter (Vlaams Belang).
Photonews Filip Dewinter (Vlaams Belang).
Ook de Brusselse burgemeester Philippe Close verbiedt de geplande 'islamsafari' door Molenbeek van Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter met zijn Nederlandse PVV-collega Geert Wilders. "We willen niet dat mijnheer Wilders zijn racistische haatboodschap verspreidt op Brussels grondgebied", klinkt het op het kabinet van de PS'er. Eerder liet Molenbeeks burgemeester Françoise Schepmans (MR) al verstaan dat Dewinter en Wilders morgen niet welkom zijn.

Filip Dewinter en Geert Wilders organiseren morgen een "islamsafari" in Brussel en Sint-Jans-Molenbeek. "Een wandeling langs de plaatsen in Brussel die het ergst getroffen zijn door de islamisering", noemt Dewinter het.

De twee geven morgen om 12.30 uur eerst een persconferentie in de Kamer, waarna ze om 14 uur vertrekken richting Molenbeek, tegen de politieverordeningen van Schepmans en Close in. Wilders en Dewinter plannen onder meer een bezoek aan de Ribaucourtstraat, het Sint-Jan-Baptistvoorplein en de Gentsesteenweg. Wilders wordt wellicht begeleid door een escorte van de federale politie, maar een risico op belangenconflict met de lokale politiezone Brussel-West is er niet, klinkt het. "Er is genoeg overleg tussen beide", zegt de federale politie.
24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Troniseck

  En dat is dus de democratie war politici steeds hun mond vol van hebben. Het probleem mag niet aangekaart worden zodat het moslim volk onze westerse samenleving kan blijven ondermijnen.

 • JAN krommentak

  Waarom maakt men zich zo druk in De Winter als er geen probleem is ?

 • Khalid Azarouali

  Ze mogen blij zijn, en eigenlijk heeft ze hun vel gered! Ik persoonlijk had liever gewilt dat ze het mochten... Zak popcorn bij de hand en naar een goei pak slaag kijken! Haatzaaierij en racisme moet hard aangepakt worden!

 • Guy Dupont

  Ik ben totaal geen fan van Vlaams Belang, maar stoor me mateloos aan de regeltjes cultuur in Belgie. Door iedere politieker, te pas en te onpas gebruikt. Natuurlijk dien je wel veel belastingen en hoge kosten, vb. Elektriciteit te betalen. Dit tegenover de hoge lonen van de politiekers ea.

 • Philip Brys

  Julie kunnen zeggen en schrijven wat jullie willen.... maar waar De Winter 25 jaar geleden voor waarschuwde is realiteit geworden. Vredelievende domme Belgen, Vlamingen... the game is over! Maar als er 1 partij, ene politieker het ooit goed gemeend heeft om jullie te beschermen was het hij! Het gaat jullie goed... maar het is te maat dom, slaafs volk!