"In vlaag van woede sloeg ze Franken het hoofd in"

Tania Schauvliege (46) wordt beschuldigd van doodslag op de 71-jarige Adrianus Franken.
BELGA Tania Schauvliege (46) wordt beschuldigd van doodslag op de 71-jarige Adrianus Franken.
Tania Schauvliege, de 46-jarige vrouw die wordt beschuldigd van doodslag op de 71-jarige Adrianus Franken in 2013 in Wachtebeke, heeft "in een vlaag van woede" het slachtoffer het hoofd ingeslagen. Dat pleitte openbaar aanklager Annemie Serlippens vanmiddag voor het Gentse hof van assisen. De verdediging gaat voor de vrijspraak.

Het openbaar ministerie vroeg de jury om Schauvliege schuldig te verklaren. "Ze is schuldig aan doodslag en de maatschappij kan en mag dat niet toelaten. In een vlaag van woede sloeg ze Franken het hoofd in. Daarna heeft ze gewacht tot ze zeker wist dat hij dood was om de hulpdiensten te bellen. Vanaf dag 1 is het duidelijk dat Tania Schauvliege liegt. Ze draait zich almaar dieper in haar leugens. Ze blijft tot voor het hof van assisen haar verklaring veranderen. Het wetenschappelijke bewijs voor de dood van Franken is echter sluitend", aldus Serlippens.

Verdediging vraagt vrijspraak
De verdediging vroeg de jury om Schauvliege vrij te spreken. "Tania heeft niets met de dood van Adrianus Franken te maken. Er was tunnelvisie bij de speurders, die ervan overtuigd waren dat Schauvliege de enige dader was", stelde Herman Baron, de advocaat van de beschuldigde.

De jury beraadslaagt na de replieken over de schuldvraag.