“In 2018 waren er nog socialisten”: Ben Weyts deelt opvallende kerstwens

Youtube
Een oude man met een krant op de voorgrond, een (vals) knisperend haardvuur en een kerstboom op de achtergrond: het lijkt wel een illustratie uit een kerstfilm. In werkelijkheid is het de kerstwens van Vlaams minister van Mobiliteit en Dierenwelzijn Ben Weyts. Hij verstopte enkele merkwaardige boodschappen in het filmpje, de ene boodschap al wat subtieler dan de andere.

Ben Weyts pakte zijn kerstboodschap dit jaar erg origineel aan met een flashforward naar het jaar 2048. Weyts, verkleed als oude man, vertelt mijmerend over het jaar 2018 aan zijn geënsceneerde kleinkinderen. “Dertig jaar geleden waren er nog files”, vertelt Weyts als de kinderen hem vragen om over “vroeger” te praten. “Dertig jaar geleden waren er nog socialisten”, vervolgt hij. “Sociawatte?”, vraagt het jongste kind in het filmpje met een grimas. En zo wordt de toon gezet. 

“Toen deden sommige mensen nog dieren dood zonder verdoving”, is een volgende anekdote. Het lijkt de hoofdboodschap van zijn kerstboodschap te moeten zijn, vooral omdat het een van Weyts zijn belangrijkste verwezenlijkingen omtrent dierenwelzijn is: “Vanaf dan was dierenwelzijn echt belangrijk.”

Vlaamse republiek en koning Elio ll

Toch vallen vooral de verborgen én niet verborgen boodschappen op. Zo vermeldt de minister tussendoor nog even dat Vlaanderen plots een republiek is geworden. En voor de aandachtige kijker: in de krant staat dat België twintig jaar geleden (2028) gesplitst is. Wallonië heeft intussen een nieuwe koning: Elio ll. Van de huidige Belgische monarch is geen sprake. 

Wie we onze Vlaamse president mogen noemen over dertig jaar is jammer genoeg niet te lezen in “De Beste Standaard”, een woordspeling op krant De Standaard. Wel kunnen we lezen dat Hendrik De Wever in de voetstappen van papa Bart zal treden: “Burgemeester Hendrik De Wever blij met voltooide overkapping”. Op de Antwerpse overkapping is het met andere woorden nog wel even wachten.

(Lees verder onder de foto’s)

“Koning van Wallonië bezoekt Vlaamse president"
Youtube “Koning van Wallonië bezoekt Vlaamse president"
“Burgemeester Hendrik De Wever blij met voltooide overkapping”
Youtube “Burgemeester Hendrik De Wever blij met voltooide overkapping”

34 Kampioenenfilms

Ben Weyts is allicht ook fan van F.C. De Kampioenen aangezien ook zij een plaatsje krijgen in de minister zijn toekomstvoorspelling. De Kampioenen zouden tegen 2048 al 34 films hebben uitgebracht en nog steeds volle zalen lokken. “Het draait dit keer allemaal rond een hilarisch misverstand met onbedoelde gevolgen”, staat nog te lezen in de krant. Sommige dingen veranderen nooit.
42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Buccauw

  Hij is vergeten hoe 30 jaar geleden mutualiteit; sociale zekerheid, vakantiegeld, vakantiedagen,13 de maand en nog vele andere zaken door de socialisten werden ingevoerd.. Velen zijn dat vergeten waarschijnlijk. Afbraakpolitiek van NV-A is tot vandaag wat ze hebben gebracht. Schaf maar af en dan zal men weten waarom die socialisten nodig waren ....... pffffffffff

 • Christine Laevers

  Een echte socialist was met de tijd meegegaan en had al lang eigen bedrijven uit de grond gestampt met de werknemer als aandeelhouder. De socialisten zitten nu nog in de jaren stillekens. Weyts heeft vele bakens verlegd voor dierenwelzijn. Mobiliteit is een probleem dat niemand aan kan.

 • Pat Debal

  Ge ziet hoe belachelijk die vent is moet weer in belangstelling staan voor de verkiezingen binnen enkele jaren zal de N-VA ook verdwenen zijn

 • Rik Bogaert

  Dat Weyts geen socialist is weten we al lang. Hij is meer het type van alles wat ik en Dewever willen moet gebeuren. Derest kan den boom in.

 • Rudolphe V.DeBaere

  In 2048 mag de houtkachel in Vlaanderen branden. Enkel in België werd dat in 2018 bekritiseerd.