"Ik wist niet dat de politie tegen de richting inrijdt om haar burgers te beschermen"

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Een motorrijder heeft in Dinant op het nippertje een botsing met een politiewagen kunnen vermijden dankzij een schitterende reflex. Een dashcam op zijn motor filmde het incident waarbij een Renault Scenic van de politie een bocht wel erg ruim nam en praktisch op het andere rijvak belandde.

Motorrijder Christophe Pirotte postte de video begin deze week op Facebook en daar werd het filmpje al meer dan 15.000 keer bekeken.

"Ik hou van intense ervaringen", schreef de man. "Ik dank de politie van Dinant in het bijzonder voor dit sensationele moment! PS: Ik wist niet dat tegen de richting inrijden bij het nemen van een bocht een manier was om de burgers te beschermen! Nogmaals bedankt!"

Korpschef Benoît Sonveau heeft de video ook bekeken en spreekt van een "disfunctie". "Ik ben zeker van plan om te achterhalen wie de bestuurder van die wagen was om dergelijk gedrag te bestraffen", verklaart hij aan La Meuse.

"Wij hebben mijnheer Pirotte al proberen te contacteren om de exacte locatie van het incident te weten (de politiezone had een tekst op Facebook gepubliceerd, nvdr.) en ik wacht op meer bijzonderheden over de toedracht vooraleer een sanctie te bepalen. Die sanctie kan een berisping zijn of zelfs een disciplinaire schorsing."

De korpschef biedt eveneens uit naam van de volledige politiezone zijn excuses aan de motorrijder aan.