"Ik wil bij Jezus gaan wonen, dan zie ik papa terug"

Kos
In het Tongerse hof van assisen getuigde vandaag de moeder van het zoontje van Michael Gerekens. Het ging om een pakkende getuigenis van een 36-jarige moeder, die het heel moeilijk heeft om te gaan met haar 7-jarige zoon die intussen weet dat zijn papa doodgeschoten is.

In mei 2011 was het jongetje 3,5 jaar oud. "Indertijd dacht hij dat papa thuiskwam, maar de politie stond voor de deur. K. weet dat zijn papa doodgeschoten is en hij vraagt zich af waarom hij niet heeft kunnen weglopen", zei de geëmotioneerde moeder.

De vrouw is burgerlijke partij voor haar zoon, maar had zich aanvankelijk niet op de lijst van moraliteitsgetuigen laten zetten. "Onze zoon heeft zich een tijdje afgesloten. Hij schreeuwt soms van 'papa kom mij halen'. Het is verschrikkelijk om te horen", zei de vrouw.

Hij schreeuwt soms van 'papa kom mij halen'. Het is verschrikkelijk om te horen

Ex Michael Gerekens

"Spook in zijn kamer"

"Een bepaald ogenblik meende hij in zijn kamer een spook te zien. Ik vroeg me af of het om fantasie ging. Ik heb toen een medium ingeschakeld. Het bleek inderdaad zijn vader die hij in zijn kamer meende te zien."

"K. zegt me nu: 'Ik wil bij Jezus gaan wonen, dan zie ik papa ten minste terug.' Als moeder is het hartverscheurend zoiets te moeten meemaken. Als 7-jarige zou hij moeten spelen, maar hij denkt voortdurend aan de dood. Als ik de deur uitga, vraagt hij of ik terugkom. De enige troost is dat we iedere dag Michael kunnen zien, maar dan in het klein. Hij lijkt als twee druppels water op zijn papa", aldus de 36-jarige ex van slachtoffer Michael Gerekens.

Als 7-jarige zou hij moeten spelen, maar hij denkt voortdurend aan de dood

Ex Michael Gerekens