"Ik vraag me af wat meneer Peeters bezielt"

REUTERS
Vooraleer Karel De Gucht naar Harvard gaat waar hij zich als ervaringsdeskundige zal buigen over het geostrategische belang van handel, maakt hij samen met zijn zoon Jean-Jacques nog even de stand van het land op in Humo. "Ik vraag me af wat meneer Peeters bezielt", zegt de gewezen eurocommissaris.

Karel De Gucht heeft momenteel geen mandaat en kan dus eerlijker zijn gedacht zeggen. Terwijl Jean-Jacques denkt dat de regering de volledige rit zal uitzitten, is zijn vader daar niet zeker van. "De regering moet in de lente een tweede adem vinden". Volgens hem kan de regering immers niet voort zoals ze nu bezig is. 

Voor de voormalige partijvoorzitter van Open Vld is het voortdurende gekissebis tussen regeringsleden niet te bevatten. De Gucht schudt het hoofd bij de grote discussie over bedrijfswagens en de vermogenswinstbelasting.

"Meneer Peeters is nu constant bezig over een vermogenswinstbelasting, iets waar hij voor de verkiezingen nooit over gesproken heeft. Bij mijn weten is Peeters de vroegere gedelegeerde bestuurder van Unizo: hij zou dus beter moeten weten. Ik vraag me af wat die man bezielt", klinkt het in Humo.