"Ik herinner me alleen de eerste en tweede messteek"

PHOTO_NEWS
Gökhan Kaya, de 25-jarige man die beschuldigd wordt van moord op zijn 23-jarige vriendin Aouatif Boudichat in 2013 in Gent, zegt dat hij zich twee van de 48 toegebrachte messteken kan herinneren. "Ik herinner me alleen de eerste en tweede messteek. Daarna zag ik zwart voor mijn ogen", verklaarde de beschuldigde maandag voor het Gentse hof van assisen.

De feiten gebeurden op 16 juni 2013 aan de Sint-Antoniuskaai in het centrum van Gent. Gökhan Kaya kreeg rond 22 uur ruzie met zijn vriendin Aouatif Boudichat. Dader en slachtoffer hadden een zoontje van anderhalve maand oud, maar de familie van Kaya wou het kind niet erkennen. Volgens Kaya wou Boudichat hem verlaten en is hij "ontploft door een druk van kwaadheid". Hij stak haar herhaaldelijk met een mes en daarna gooide hij haar in het water aan de brug der Keizerlijke Geneugten. De vrouw werd uit het water gehaald maar overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

"Zwart voor mijn ogen"

De beschuldigde zei eerder dat hij zich de messteken niet kon herinneren, maar erkende dat hij haar de steken moest gegeven hebben. De wetsdokter stelde bij de autopsie 48 steek- en snijwonden vast, waarvan negen diepe steekwonden in de buik- en borstholte die de dood veroorzaakt hebben. "Ik ben beginnen steken maar ik herinner me alleen de eerste en tweede messteek", getuigde de beschuldigde maandag. "Daarna zag ik zwart voor mijn ogen. Ik was zo teleurgesteld dat ze zei dat ze naar Antwerpen zou gaan, mijn zoon zou meepakken en een andere vader zou zoeken. Het is allemaal heel snel gebeurd."

De wetsdokter stelde bij de autopsie 48 steek- en snijwonden vast, waarvan negen diepe steekwonden in de buik- en borstholte die de dood veroorzaakt hebben

"Ik heb haar niet geduwd"

"Zo vreselijk rap is het niet gegaan", reageerde assisenvoorzitter Willem De Pauw, die verwees naar het aantal messteken. "Het leek in een fractie gebeurd", zei Kaya. "Het volgende dat ik me herinner is dat ze recht stond. Ze probeerde op mijn been te schoppen om zich te verweren. Het mes is gevallen en ze heeft het opgepakt. Ze liep naar het water. Ofwel is ze gevallen of ze is gesprongen, maar ik heb ze er niet ingeduwd. Vanaf dat ze in het water was, ben ik in de wagen gestapt en weggevlucht."

De voorzitter vroeg Kaya waarom hij niet in het water was gesprongen. "Ik ben er niet achtergesprongen, want ik kon niet nadenken op dat moment. Ik kon het niet geloven wat er gebeurd was. Het was zo snel gebeurd. Het was onacceptabel wat ik gedaan heb", verklaarde de beschuldigde.

"Heel veel spijt"

"Dacht u dat ze dood was?", vroeg voorzitter De Pauw. "Ik heb niet zoveel kunnen nadenken. Ik kon niet aanvaarden dat mijn zoon met een andere vader zou opgroeien. Ik besef nu dat ik haar op een volwaardige manier had moeten thuisbrengen en aan mijn familie had moeten zeggen: 'dit is mijn vrouw'. Ik heb spijt dat ik dat niet gedaan heb. Ik heb veel aandacht geschonken aan mijn trots en eer maar ik kwam niet uit voor mijn liefde."

"Ik heb er heel veel spijt van", herhaalde Kaya. "Ik zie elke dag af. Ik mis mijn vrouw. Ik ga elke dag door de hel. Ik zit in een diepe teleurstelling. Voor al het verdriet en leed dat ik bezorgd heb, aan mijn familie en aan haar familie."

Morgen komt de moraliteit van de beschuldigde aan bod. Het arrest wordt donderdag verwacht.

Ik heb veel aandacht geschonken aan mijn trots en eer maar ik kwam niet uit voor mijn liefde

Beschuldigde