"Ik heb geen afscheid kunnen nemen": Tommelein pinkt traantje weg naast James Cooke

Vier
Bart Tommelein heeft in 'Gert Late Night' een traantje moeten wegpinken. Tijdens de bedgeheimen met James Cooke vertelde de Open Vld-politicus dat zijn moeder een hartaanval gekregen had op haar 58ste. "Ze was neergevallen in de keuken. Plots stort je wereld in. Ik heb geen afscheid kunnen nemen." Toen Cooke opmerkte dat ze trots geweest zou zijn op al zijn verwezenlijkingen werd het Tommelein even te veel.

"Ik was in mijn jeugdjaren een 'pain in the ass'", bekende de minister van Energie voorts. "Ik heb mijn humanoria zelfs niet afgewerkt. Mijn vader was strenger dan ik. Hij had regels en orde, tucht was heel belangrijk. Hij stemt trouwens voor de N-VA."

Tommelein kreeg zijn jongste kind toen hij al vijftig jaar was. "Mijn oudste dochters hebben zich daar zwaar tegen verzet. Ze hadden dat niet verwacht. Ik heb ze allemaal samengeroepen op een boot. We lagen midden op het water en we zouden niet vertrekken vooraleer we dat uitgesproken hadden."

"Familiebanden zijn heel belangrijk. Die hebben echter onder druk gestaan, onder meer door een pijnlijke scheiding. Ik zag het niet aankomen. De man waar mijn vrouw een relatie mee begonnen was, is de peter van mijn derde dochter. Ik was volledig mijn kompas kwijt."
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrick morel

    Voel mee met hem maar je ziet dat de verkiezingen naderen. Politici die meedoen aan zulke programma's neem ik niet meer ernstig. Hoeveel mensen hebben ze door hun dwaze maatregelen in de miserie een de armoede geduwd, die laten iedere dag een traan.