"Honderden domme Brusselaars" aan kasteel Terhulpen, burgemeester laat domein sluiten

Het kasteel en omliggende park van Ter Hulpen (La Hulpe). (archieffoto)
photo_news Het kasteel en omliggende park van Ter Hulpen (La Hulpe). (archieffoto)
De burgemeester van het Waals-Brabantse Terhulpen (La Hulpe) maakt zich op Facebook boos over “honderden domme Brusselaars” die ondanks de noodzakelijke quarantainemaatregelen zaterdag massaal naar het kasteel en het omliggende park trokken. De politie moest ter plaatse komen om de site af te sluiten.

Terhulpen ligt op een boogscheut van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het Solvay-domein in de groene gemeente heeft naast een kasteel, ook een park met grote gazons en een vijver, en geldt als een bekende trekpleister in Waals-Brabant en het Brussels Gewest.

“Ik sta versteld van de domheid van de mensen”, schrijft burgemeester Christophe Dister (MR), oud-Waals parlementslid. “Er wordt al dagen omgeroepen dat de mensen zo veel mogelijk thuis moeten blijven en enkel in hun eigen buurt verplaatsingen kunnen doen. Toch zijn honderden domme Brusselaars naar het kasteel van Terhulpen afgezakt. Als gevolg daarvan ben ik gedwongen het domein tot nader order te sluiten”, zegt een verontwaardigde Dister op Facebook. Of de politie boetes heeft uitgeschreven, is niet duidelijk.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • zulma waters

  Wat is er nu zo moeilijk om thuis te blijven, ik ben alleen en maak er het beste van!

 • wim rooyakkers

  Mensen zijn net kudde dieren, geniet nu eens thuis van de rust,maar nee ze moeten er toch weer uit.deze tijd heeft ook zijn positieve kanten ,denk eens na hoe we leven,in een rat race ,van we moeten een huis aan zee ,we moeten 4 auto,s hebben,10 motoren in de garage, wat heb je eraan als je er niets mee kunt?maar velen leven voor het oog van ,kijk mij maar eens ik heb dit en ik heb dat., gezondheid en geluk in het gezin staan op plaats een,en dat word vaak vergeten.

 • schevernels diana

  Jean Pierre in China werden de deuren dichtgemetseld van hen die niet wilden luisteren misschien hier ook doen eindelijk begrepen! En dan voor de Royals die kunnen hun deuren open zetten voor daklozen, immegranten en hulpbehoevenden dat noemen we dan "Samu Royal"!

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Als het gezond verstand niet werkt zal de virus wel weken. Mensen opzoeken is problemen zoeken !

 • stefan crama

  Om recreatief te sporten en wandelen, had het niet beter geweest om dit op te leggen binnen een straal van 5 km rond je woning. Problemen opgelost met volk dat daar niet mag komen en duidelijk voor alle burgers.