"Hij keek ostentatief naar het bed en vertelde me dat ik wist wat me te doen stond": 3 getuigenissen over machtsmisbruik Jan Fabre

Alle drie de getuigen kregen schuilnamen. Deze foto staat los van het interview en toont een van de vele dansers tijdens een recente productie van Jan Fabre.
RV - Wonge Bergmann Alle drie de getuigen kregen schuilnamen. Deze foto staat los van het interview en toont een van de vele dansers tijdens een recente productie van Jan Fabre.
Een toxische sfeer op de werkvloer, scènes die je worden afgenomen als je niet in de pas loopt en ongewenste seksuele intimiteiten. Deze drie vrouwen maakten het allemaal mee toen ze dansten bij Jan Fabre.

Alle drie trokken ze tussen 2003 en 2018 de deur van Troubleyn moegetergd achter zich dicht. Alle drie dragen ze blijvende sporen van Fabres bewind. Laila, Sarah en Lizzy kwamen elkaar nooit tegen bij Fabre maar hun verhalen zijn opvallend gelijklopend.

Voor dit interview gebruiken ze schuilnamen. "Dat staat los van of we de open brief anoniem ondertekend hebben of niet. We vestigen de aandacht bewust niet op onszelf. Het wangedrag van Fabre is iets structureels dat het persoonlijke overstijgt", verklaren ze.

Geen vendetta

Eerst wil Laila kwijt dat ze niet uit is op een persoonlijke vendetta. 

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Van den Brande

  waarom geen klachten in gediend toen ze nog aan het werken waren zijn na elke klacht volledig gedekt en kunnen niet ontslagen worden nu zijn het vijgen na pasen en wordt aan zien als een afrekening

 • marc van cauwenberge

  Ze konden toch weggaan ????

 • Berdine JOOS

  Guur figuur dienen fabre

 • Fred Sem

  Tzijn allemaal sletten in diene wereld maar da mag je weer niet zegggen hoor hohoho het zou weer niet politiekcorrect zijn.

 • Maurice Berden

  Hij keek ostentatief naar het bed en wat deed zij? Zij legde zich er naakt in en liet hem begaan. Waarom? Zij had kunnen weigeren maar deed dat niet uit eigen belang. Sex hebben tegen betaling of om een tegenprestatie neigt naar prostitie. Beiden gaan zwaar in de fout. Nu klagen als de carriëre voorbij is, is laf.