Exclusief voor abonnees

“Het lijkt haast normaal dat er ook een paar lijnen coke op tafel komen, als dessertje”

Cocaïnegebruik in Vlaanderen is voorbije tien jaar meer dan verdubbeld

Het cocaïnegebruik in Vlaanderen is de voorbije tien jaar meer dan verdubbeld.
RV Het cocaïnegebruik in Vlaanderen is de voorbije tien jaar meer dan verdubbeld.
Het cocaïnegebruik in Vlaanderen is de voorbije tien jaar meer dan verdubbeld. “Het gebruik lijkt wel genormaliseerd. Jongeren snuiven om langer te kunnen fuiven, advocaten om harder te kunnen werken”, zegt David Ketteridge (42), ex-verslaafde en oprichter van een herstelcentrum voor drugsverslaafden. “Iedereen spreekt over de war on drugs, maar ze zouden beter een war on users voeren.”

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis61 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nicole Jacobs

  Snuiven om erbij te horen .ten koste van hun gezin en vrienden die het wel goed menen .gewoon gene ruggengraat maar alles voor de sjouw

 • Jan Hendrickx

  Zit in alle lagen van de bevolking. Even mainstream geworden als een glaasje wijn.

 • Hans Benoit

  Coke moet je niet gaan zoeken bij de marginalen.In de hogere rijke klasse moet je zijn.Zoals die trees van tomorrowland.In de media zeggen dat op hun festival drugs not done zijn maar in de V.I.P. ruimte kan je snuiven a volonte zonder controle.

 • wim wuytack

  De gene die er niks van kennen hebben meestal de meest uitgesproken mening,die ze met de waarheid verwarren. Het enigste verschil tussen alcohol en coke ? Alcohol is sociaal aanvaard en legaal,coke niet.

 • Saar Caron

  Na testen met levende dieren is gebleken dat alleen zij die in een ongelukkige leefsituatie zaten bleven gebruiken (water gemengd met) tot ze doodgingen. De andere groepen (goede behuizing, voeding, partners) hadden VOLLEDIGE toegang en deden dit uit zichzelf zelden en kozen voor het gewone water.... maar bestraf en veroordeel maar, daar is de vlaming goed in he... brononderzoek??