"Harde aanpak Nederland jaagt drugscriminaliteit naar Limburg”

photo_news
De Limburgse procureur Guido Vermeiren vreest dat de Nederlandse drugscriminaliteit zich nog meer naar onze contreien gaat verplaatsen. Aanleiding is de Nederlandse regering die 10 miljoen euro extra heeft toegewezen aan 19 Nederlands-Limburgse gemeenten in de strijd tegen drugs. "Een evenredige investering dringt zich op bij ons", zegt Vermeiren vandaag in Het Belang van Limburg.

Nederlands-Limburg krijgt het geld, omdat het met 5,9 aangetroffen hennepplantages per 10.000 inwoners het hoogst scoort bij onze noorderburen. Met die 10 miljoen euro krijgen de 19 gemeenten extra middelen om cannabisplantages in kwetsbare gebieden op te sporen en witwaspraktijken en spookbedrijven tegen te gaan. 

De Limburgse procureur Guido Vermeiren gelooft in de wijze waarop Nederlands-Limburg de drugscriminaliteit te lijf zal gaan. Toch schuilt in de aanpak ook een gevaar. "Dat de drugscriminaliteit door de lange grens met Nederland zich in onze provincie nog meer een weg gaat banen”,  aldus de procureur, die er al lang op aandringt dat zijn provincie meer middelen moet krijgen om het groeiende fenomeen aan te kunnen pakken. "We moeten ons dan ook voorbereiden en maatregelen nemen om dit op te vangen: net als Nederlands-Limburg is Belgisch-Limburg één van de hotspots van de drugscriminaliteit in de Euregio."
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stefan Van Dorland

  Wiet is nooit legaal geweest in Nederland, het word gedoogd om het te verkopen in coffee shops.

 • jos beverke

  En dat ofschoon cannabis toegelaten werd in Nederland.Blijkbaar geen goede maatregel tegen de mafia.

 • Manten Kalle

  Hoezo harde aanpak. Ze waren daar toch zo te vinden voor legaliseren van drugs ?

 • etienne vijverman

  die zelfs zich verspreid over gans Belgie........

 • lut vanhyfte

  Wat zich bij ons opdringt is het absoluut meteen stoppen met discrimineren van recreatieve drugs, ofwel weigert de staat het innen van accijnzen op drank en tabak en verbiedt deze ook... Oftewel liefst vrijheid blijheid voor iedereen, 'k gebruik dagelijks cannabis vanaf m'n 14de tot nu 57 en zulks deed me nog nooit kwaad, alcohol daarentegen...