"Grote knuffelbeer" randt 17 jaar lang minderjarigen aan, waaronder zijn nichtjes

anp
De correctionele rechtbank van Leuven heeft Tony N. (53) veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor verschillende feiten van aanranding van minderjarigen in Kortenberg tussen 1991 en 2008. Tot zijn slachtoffers behoorden twee nichtjes.

Het blijft onduidelijk hoeveel slachtoffers Tony N. uit Kortenberg precies maakte. De man wilde geen lijst met namen geven. De slachtoffers waren tussen 6 en 10 jaar oud. Naar eigen zeggen zagen zij hem als "een grote knuffelbeer". De meeste feiten vonden plaats in zijn woning in Erps-Kwerps, deelgemeente van Kortenberg.

"Hun geheim"

Twee nichtjes werden jarenlang aangerand. Bij een van hen gebeurde dat van haar zesde tot twaalfde levensjaar. De meisjes kwamen geregeld bij hem aan huis toen de ouders boodschappen deden. Zij mochten "hun geheim" met niemand delen.

De echtgenote van de man wist van niets, maar rook wel onraad toen hij een bijzondere belangstelling vertoonde voor het beste vriendje van zijn zoon. De man gaf toe dat hij verliefd was op de jongen, met wie hij van diens achtste tot twaalfde levensjaar een relatie onderhield.

Chiroleider

Tony N. bekende voorts een hele andere reeks feiten van seksueel misbruik. Met een buurjongen van 7 jaar in het zwembad en met klasgenootjes van zijn kinderen die aan huis kwamen. Als chiroleider pleegde hij ook feiten met andere minderjarige jongens en meisjes.

De helft van de celstraf is voorwaardelijk onder tien voorwaarden. Zeven burgerlijke partijen, onder wie de twee nichtjes, kregen een totale schadevergoeding van 9.661 euro toegewezen. Tony N. werd voor vijf jaar uit de rechten ontzet.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • elsa vs

  Maar 5 jaar voor zoveel walgelijke feiten??

 • Marc Geerts

  5 jaar voor dit ? 25 jaar was het minimum zou ik denken.

 • bontje

  Bijzonder dat hij geen onderscheid maakt tussen jongens of meisjes dat maakt hem des te griezelige.

 • christian denys

  Gooi hem in een put zonder eten en drank,en het deksel erop doen dat hij er zeker niet uit kan

 • rebecca tanghe

  En je kan geen relatie onderhouden met een kind v 8!! Misbruik ja! Wie dit schreef is gewoon dom!