"Grootste staking uit geschiedenis van Ryanair" zal plaatsvinden op 28 september

REUTERS
De "grootste staking uit de geschiedenis van de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair" zal waarschijnlijk plaatsvinden op vrijdag 28 september. Dat is vandaag vernomen van een vakbondsbron.

Verschillende Europese vakbonden (België, Spanje, Portugal, Italië en Nederland) die het cabinepersoneel vertegenwoordigen, zijn vorige week vrijdag samengekomen in Rome. De bonden trachten al maanden om Ryanair ertoe te krijgen om de verschillende nationale sociale wetgevingen toe te passen van de landen waar Ryanair actief is, en niet enkel de Ierse wetgeving.

Eerder dreigde het cabinepersoneel al met "de grootste staking ooit" bij Ryanair in de laatste week van september. De precieze datum zou donderdag meegedeeld worden tijdens een nieuwe vergadering van de bonden, dit keer in Brussel. Die datum is "tot nader order" vastgelegd op vrijdag 28 september, zegt Didier Lebbe, secretaris bij de christelijke bediendebond CNE. De pilotenvakbonden zouden zich nog kunnen aansluiten bij de actie.
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Soledad Sol

  Dit is niet normaal. Ze zouden meer cabinepersoneel moeten hebben. Vanwege hun politiek,verliezen ze heel veel klanten en verliezen ook vertouwen van de klanten...

 • Kevin van Goethem

  Een contract gaat nooit boven de wet. Als ze dadelijk een gek een contract laten tekenen dat ze hem mogen vermoorden mag je hem nog niet vermoorden. Dan miet je wel eens denken om die gek te helpen. Vandaar de acties van de bonden.

 • paola nerozzi

  Als ge een contract tekent weet ge al de voorwaarden indien niet akkoord begin je ergens anders simpel waarop altijd staken daar zijn de gewone man altijd de dupe van Ryanair is Ryanair niet tevreden gaat ge ergens anders werken punt uit

 • jan dessers

  Ik steun deze staking. Op 10 augustus zijn we met andere maatschappij gevlogen. Rayanair betaalde enkel de prijs van hun tickets terug. Maar als je in België werkt, dan zijn de Belgische werkvoorwaarden van toepassing.. daarvoor mag je staken..

 • Johan Launders

  voor mij mogen alle syndicaten rechtspersoonlijkheid krijgen... maar de werkgever mogen wel de wetten respecteren. Als je bij Ryanair werkt weet je waaraan je begint