"Grootste moskee van het land komt naar Antwerpen"

Volgens het Vlaams Belang staat de grootste moskee van het land binnenkort in Antwerpen, in het voormalige postkantoor van Bpost. "We hebben officiële documenten in ons bezit die bewijzen dat Bpost zijn kantoor in de Wilgenstraat verkocht heeft aan de Islamitische gemeenschap", zegt Sam Van Rooy van het Vlaams Belang.

Als de verkoop doorgaat - Vlaams Belang stelt dat het compromis alvast getekend is - zou het postgebouw omgevormd worden tot een islamitisch cultureel centrum. "Dat betekent dat men naast een gebedsruimte allicht ook koranklasjes, een bibliotheek en een vrouwenwerking zal voorzien", zegt Dewinter. "Het is een gebouw van maar liefst 3.625 vierkante meter waarvan bpost nog een klein deel zou terughuren om er een postpunt in te houden. De prijs bedraagt 1,450 miljoen euro, de inzamelacties daarvoor zijn al bezig."

Vlaams Belang ziet een nieuwe moskee van een dergelijke omvang in Antwerpen-Noord niet zitten. "Het zou al de 63ste van de stad zijn en in een straal van 700 meter zijn er hier nu al 18", zegt Dewinter. "Het zou veel beter zijn dit gebouw te gebruiken voor bijvoorbeeld sportinfrastructuur, waar de buurt wel echt nood aan heeft."

Het Antwerpse stadsbestuur was volgens Dewinter tot maandag niet op de hoogte van het initiatief vanwege de bestaande moskee Omar in de nabije Tulpstraat. "Ze hebben het van mij moeten horen", zegt hij. "Dat bewijst nog maar eens dat men niet weet wat er gebeurt in deze stad, laat staan dat er een beleid terzake wordt gevoerd."

Volgens Vlaams Belang komt hier de grootste moskee van België.
D Acke Volgens Vlaams Belang komt hier de grootste moskee van België.
De Wilgenstraat in Antwerpen-Noord.
Bing Maps De Wilgenstraat in Antwerpen-Noord.13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Philomena Vanderweyen

  Begrijp niet goed waarom er zoveel moskeeën moeten zijn,dat ze er zijn ok maar geen tientallen in elke buurt.

 • armand mudah

  Alfons Thijs ik neem aan dat jij niet in de buurt woont ? al eens gedacht aan de overlast voor de omwonenden als er daar een paar honderd elke week komen ?

 • Caroline Bex

  Liever dat moslims samenkomen in een controleerbare en open omgeving dan ergens verdoken in een garage met een malafide en extremistische imam... Wanneer gaan mensen nu eens beseffen dat er moslims in onze maatschappij zijn die echt niet weg zullen gaan, hoe hard je ook staat te roepen! Je kan er maar beter mee leren samenleven...

 • Alain Monbaliu

  Geen probleem, zolang ze maar uit Brugge wegblijven.

 • Thierry Vansweevelt

  Antwerpen heeft inderdaad zeer weinig infrastructuur (weinig sport, muziekschool, cultuurcentrum, zwembad). En nu dit...