'Groene' Freya en 'blauwe' Willem-Frederik trouwen in snikheet stadhuis

Klaas De Scheirder
Het was in Antwerpen al jaren dé politieke 'match' bij uitstek, maar nu hebben Freya Piryns (Groen) en Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) ook officieel 'ja' tegen mekaar gezegd. Ze deden dat zaterdag in een snikheet stadhuis, voor het voltallige districtscollege en veel genodigden.

Gemeenteraadslid Piryns (40) en districtsraadslid Schiltz (37) hadden samen al de 3,5 jaar oude Leon. Schiltz is pluspapa van Jesper, de 12-jarige zoon van Piryns. Leon en Jesper waren dan wel geen échte getuigen, ze mochten voor districtsschepen Samuel Markowitz (Open Vld) wél hun toestemming geven voor het huwelijk. "Je bent de enige man die ik ooit ben tegengekomen die ik absoluut niet wil veranderen", verklaarde de bruid. En toen mocht het kersvers echtpaar de ringen uitwisselen. De warmte maakte er nog een lastige opdracht van.

Het koppel vertrekt dinsdag voor een huwelijksreis van een week in Italië. "We doen er alles met de trein. Van Venetië over Portofino en Cinque Terre naar Pisa", blikte Willem-Frederik vooruit.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mats Delanghe

    Ben geen fan van jullie... Maar naar Italie : das gewoonweg genieten... Goe gekozen : cinque terra : Toppie!