Exclusief voor abonnees

"Geen tolkosten maar wel vaak strenge controles op Routes Nationales": zo ga je met de auto slimmer op reis naar het zuiden

Getty Images
Corona of niet, de zomervakantie staat voor de deur. Ook in deze bizarre tijd zullen we reizen. Al gaat de trip voor de meesten dit jaar wel niet verder dan de buurlanden, en ruilen we het vliegtuig voor de eigen wagen. Volgens de VAB-vakantie-enquête gaat dertig procent meer Vlamingen de komende weken op autovakantie. Wie dit slim aanpakt, kan al snel ruim 200 euro besparen op een trip naar het zuiden, aldus de reisbijstandsorganisatie. Ontdek hier enkele nuttige tips.
Slimmer op reis met de auto: zo bespaar je meer dan 200 euro - autovakanties
HLN Slimmer op reis met de auto: zo bespaar je meer dan 200 euro - autovakanties

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Edmond Dillien

  En pas op op de Route Nationale, hun flitsers staan goed verstopt en ze hebben zelfs "toeristenboetes", ik had 2 verschillende prijzen voor 2 overtredingen van minder dan 10 Km te hard, de ene 1Km en de andere 3Km te hard, de ene 45€ en de andere 90€, dus wees voorzichtig want de 2 Nationale's naar het zuiden staan vol verstopte flitsers, vooral omdat er veel motorhome toeristen deze rustigere wegen nemen.

 • Jelle De Cnodder

  Ik neem altijd route nationale, zeker richting grenoble zijn er lange stukken 2x2 waar de snelheid 110 is, is eigenlijk eerder een gratis snelweg. En voor boetes moet je altijd oppassen, ook op de snelweg (elke peage is een soort van trajectcontrole) en de tarieven voor een vergelijkbare overtreding zijn lager dan die in België

 • Dirk Bytebier

  Hou je aan de verkeersregels dan heb je geen problemen hiermee , maar ja rijden als een gek en niet slapen dit is het probleem want ze moeten op hun bestemming zijn , mocht het voor hun werk zijn dat ze er moeten zijn dan is het een groot drama !!

 • gerda Beynen

  Zal opletten geblazen worden, ze hebben geld nodig, Fr en Italië hebben reeds gezegd boetes direct voldoen of auto op kant, wat normaal is in Duitsland is dit altijd al geweest buiten flitspaal op autostrades. Ook NL volgt en Oostenrijk boetes direct te voldoen ze hebben poen nodig dus verkeerde stap is dokken ik blijf thuis dit jaar. Alle landen hebben geld nodig en zullen toeristen zijn die gaan betalen.

 • joan edi

  Als je leest dat de belgen allemaal bijéén 283 miljard € spaargeld bezitten, ga dan met een speciaal taxi bedrijf op vacantie, 2de chauffeur inbegrepen en dan met een limousine van 7 meter lang