"Geef er eentje": Rode Kruis vraagt u 1 euro te schenken voor vrijwilligers

Rode Kruis Vlaanderen.
Photo News Rode Kruis Vlaanderen.
"Geef er eentje voor eentje die zich geeft" spoort Rode Kruis-Vlaanderen mensen aan om 1 euro te schenken voor elke vrijwilliger die zich dag in dag uit en met veel overgave geeft. De opbrengst ervan gaat naar de versterking van de rampenparaatheid in Vlaanderen. Dat meldt Rode Kruis-Vlaanderen dinsdag.

Het Rode Kruis, naar eigen zeggen de grootste vrijwilligersorganisatie van Vlaanderen, telt 13.000 vrijwilligers, zo'n 5.500 mannen en 7.500 vrouwen. "Altijd en voor iedereen klaar staan is géén evidentie", zegt woordvoerster An Luyten. "Een Rode Kruisvrijwilliger wordt financieel niet vergoed voor zijn of haar ingezette tijd en dat is ook zo bepaald in de vrijwilligerswet."

Rode Kruis-Vlaanderen lanceert dinsdag een nieuwe campagne waar de vrijwilligers centraal staan. "We willen er niet alleen voor zorgen dat er voldoende middelen zijn om klaar te staan bij kleine of grote rampen. Ook en vooral willen we met deze campagne van de daken schreeuwen dat vrijwilliger zijn geen evidentie is."

De opbrengst van de actie "Geef er eentje voor eentje die zich geeft" gaat naar de versterking van de rampenparaatheid in Vlaanderen. Concreet gaat het om de opleiding en bijscholing van de vrijwilligers, het opmaken van rampoefeningen en de aankoop van materiaal om nog beter uitgerust te zijn om slachtoffers de beste eerste hulp toe te dienen. 
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jean De Grande

  Nancy De Mol, die vrijwilligers werken gratis, krijgen met moeite een cola en een broodje als ze de ganse dag van dienst zijn. Met mij mogen ze nog eens komen praten als de top zijn dienstwagens met chauffeur wegdoet (want die worden dik betaald).

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Zakken vullers aan de top , hier ook bij het rode kruis , Wie gelooft die bedelaars nog ? Ik niet , maar steun rechtstreeks een vriend pater , die morgen 46 jaar in Katanga werkt . Hij is gelukkig daar, beter dan in het verziekt Vlaanderen .

 • Daniel Wouters

  Ook hier meer onafhankelijke financiële gekeurde transparantie,of bij de burger blijft de geldbeugel toe.

 • Marc Spandel

  Er is een zichtbare relatie tussen het aantal politici en het aantal zogenaamde 'goede doelen'!

 • marie-jose Marie-José Anthonis

  Vraag het in de Wetstraat daar weten ze ook hoe te graaien ik betaal niet voor de dure auto’s en villa’s van de CEO s