"Gearresteerde Tsjetsjeen heeft geen banden met terreurcel Verviers"

Bij de politie-actie tegen de terreurcel in Verviers vielen twee doden. De opgepakte Tsjetsjeen heeft volgens het parket niets te maken met de opgedoekte cel.
PHOTO_NEWS Bij de politie-actie tegen de terreurcel in Verviers vielen twee doden. De opgepakte Tsjetsjeen heeft volgens het parket niets te maken met de opgedoekte cel.
De kranten van de Sudpresse-groep melden vandaag, op basis van Oostenrijkse media, dat in Oostenrijk een Tsjetsjeense man is opgepakt die banden zou hebben met de terreurcel die midden januari in Verviers is opgerold. Het federaal parket ontkent echter dat de arrestatie er zou gekomen zijn op vraag van de Belgische autoriteiten of iets zou te maken hebben met het dossier-Verviers.

Volgens de Sudpresse-kranten gaat het om de 32-jarige Aslambek I., een man die in 2010 al eens opgepakt werd in Oostenrijk omdat het Belgische federaal parket hem ervan verdacht aanslagen te plannen op Navo-sites en treinen die Navo-troepen vervoerden. In 2011 zou hij echter bij gebrek aan bewijs vrijgelaten zijn.

Donderdag zou de man opnieuw opgepakt zijn op vraag van het Belgisch federaal parket, ditmaal omdat hij banden zou hebben met de terreurcel van Verviers. Het federaal parket spreekt dat echter tegen. "De man is niet op vraag van België opgepakt en al helemaal niet omdat hij gelinkt zou worden aan het dossier-Verviers", klinkt het.