Ga naar de mobiele website
^ Top

"Francken moet zijn handen niet in onschuld wassen. Het is schandalig wat hij zegt"

Enkele vluchtelingen overnachten in het Noordstation.
Photo News Enkele vluchtelingen overnachten in het Noordstation.
De omgeving van het Brusselse Noordstation en met name het Maximiliaanpark en het Gaucheretpark wordt de laatste weken opnieuw overspoeld met transitmigranten. Burgemeester van Schaarbeek Bernard Clerfayt wijst met de vinger naar het federale niveau en eist dat er een tijdelijk opvangcentrum komt.

"Ik snap dat ze hen niet alle comfort willen geven omdat ze dan niet meer weg willen. Maar Francken moet zijn handen niet in onschuld wassen en zeggen dat dit tot de lokale bevoegdheden behoort. Dat is schandalig", aldus Clerfayt.

"Het Hof van Justitie van de Europese Unie stelt duidelijk dat migranten een minimum van opvang moeten krijgen om zich te kunnen wassen of iets te eten. Daarom steun ik de oproep van de verschillende vzw's die vragen dat de federale staat op zijn minst een opvangcentrum voorziet."

De overlast wordt steeds groter in de buurt van het Noordstation, waar ondertussen honderden transitmigranten verblijven in de parken en speeltuinen. Dat zorgt voor vervelende taferelen voor de omwonenden, die dan weer aankloppen bij de gemeentediensten.

"Het is aan meneer Francken om een oplossing te voorzien. Want als de politie tussenkomt bij de migranten die zich helemaal naakt proberen wassen in de openbare ruimtes of dergelijke, dan wordt de dienst vreemdelingenzaken gecontacteerd", aldus Clerfayt.

Enkele vluchtelingen in het Maximiliaanpark.
Photo News Enkele vluchtelingen in het Maximiliaanpark.
Bernard Clerfayt.
Photo News Bernard Clerfayt.144 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Tja

  Gelukkig is er nog iemand zoals Theo Francken, ik vind dat hij prima werk vericht.....Yes We Can

 • BertPienter

  Onbegrijpelijk dat de federale regering niets onderneemt om te verhinderen dat er vluchtelingenkampen genre 'Calais' worden opgericht door mensen die naar het VK willen. Ik dacht nochtans dat Jambon gezegd heeft dat we er alles moeten aan doen om tentenkampen te vermijden.

 • Boompje

  Francken doet wat hij kan, en vooral wat hij mag van de andere partijen. Hij is niet voor niets een van de populairste politici in Wallonië, wat zeer uitzonderlijk is voor een Vlaming en dan nog een N-VA'er.

 • Oswald De Sloovere

  Het beste zou zijn dat Brussel eerst eens zelf orde op zaken stelt! 19 burgemeesters... 19 meningen en baronnen. De voorzijde van het Noordstation ligt in Brussel, de achterzijde in Schaarbeek...

 • Tisomzeep

  Hans ik denk eeerder hij is de nieuwe premier binnen twee jaar hij is zelfs in Wallonië immens populair en dat zegt een vb stemmer

Meld een bug