Exclusief voor abonnees

‘Foute’ jas van premier Michel doet dierenliefhebbers gruwen

Premier Charles Michel (rechts) met de jas van het Canadese merk.
BELGA Premier Charles Michel (rechts) met de jas van het Canadese merk.
Het is koud in Davos, waar de wereldleiders verzamelen voor het World Economic Forum. Tijd voor een dikke winterjas, zo dacht ook premier Charles Michel (MR). Alleen is de jas waarmee hij deze week in beeld verscheen van Canada Goose, een merk dat dierenliefhebbers doet gruwen. 

De Canadese firma uit Toronto maakt kledij bestand tegen gure weersomstandigheden. Daarvoor gebruikt ze ook pelzen van wilde coyotes, zo meldt dierenrechtenorganisatie PETA. Met die pelzen wordt bijvoorbeeld de kap van een jas afgezoomd.

De dieren worden gevangen met klemmen en vallen, waarin ze soms dagenlang vastzitten, zegt PETA. Daarna worden ze soms doodgeknuppeld, vooraleer ze worden gevild. Ook een van de leveranciers van ganzendons voor de vulling van jassen is niet koosjer volgens de dierenrechtenorganisatie. “Ganzen worden er verpletterd en verstikt.”

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hans Schoen

  Als iedereen zo narcistisch en egoistisch denkt als paola dan komen er nooit verbeteringen en gaat alles naar de knoppen! Wat die vest betreft? Ik dacht dat hooggeplaatste mensen intelligent waren maar het blijkt keer op keer het omgekeerde! Ze willen ons bewuster maken maar ze zijn het zelf nooit!

 • hans vanden bussche

  aan Yvan: rare opa van jou, die aan een ander de gruwel van oorlog toewenste. We zien niets anders op TV, zinloos dierenleed blijft onaanvaardbaari

 • paola nerozzi

  Ten eerste ge draagt wat ge wilt dat ze maar eerst bij hun eigen beginnen want niet iedereen denkt zo een mens blijft een mens tenslotte en ik draag ook wat ik wil ik kijk wel naar mijn portemonnee

 • guido vermeyen

  @Lissens, het is helaas geen oorlog !

 • piet devlieger

  Man toch, wat zit de wereld toch vol zagepieten. Welke meerwaarde brengen die eigenlijk mee ? Nul komma nul.